екскурзия Мартиника острови цена

Ако мечтаете за екзотиката на Карибите, може би има няколко конкретни места, които да искате да посетите. И ако Мартиника не е едно от тях, тогава значи сте пропуснали нещо много важно, защото това място е истински рай под открито небе, който може да ви предложи всичко необходимо за реализирането на перфектната почивка на море.

Плажовете са фантастични

Плажовете на Мартиника са просто фантастични. Те отговарят на всичко онова, което човек си представя, когато чуе за тропически рай. Пясъкът е бял, а морските води са наистина кристално чисти. Плитките крайбрежни лагуни създават изключително добри условия за гмуркане и плуване.

Ако се изморите от плуване, винаги можете да се отдадете на релакс под сянката на кокосовите палми, край спокойната като огледало морска вода и да се полюбувате на белите пясъци, заравяйки крака в тях. Температура на водата около 25 – 26 градуса, като разликите през годината са незначителни.

Климатът е топъл през цялата година

Ако търсите място с хубав климат, на което да се спасите от мразовитата европейска зима, можете без проблем да направите това на Мартиника. Тук времето е изключително топло през цялата година.

По-приятно е тук през зимата, когато е около 27 градуса на сянка. В същото време, през лятото е около 30 – 32 градуса на сянка, което наподобява на най-топлите летни дни в Южна Европа.

Тук като цяло се счита, че зимата е по-атрактивна за ваканция и това се дължи не само на по-приятните температури. Освен че градусите са по-високи, тук през лятото има завишен риск от урагани и доста повече валежи.

Кухнята е изключително богата

Кухнята на Мартиника е една от най-вкусните на Карибите и това не бива да бъде изненада за вас. Имайте предвид, че местната култура е изключително силно повлияна от Франция и от тамошните традиции в готвенето.

Типичен френски отпечатък е това, че тук можете да опитате наистина много богато разнообразие от сирена, което е напълно нетипично не само за Карибите, но за Латинска Америка като цяло.

В същото време, тук можете да се възползвате от рядко срещано разнообразие от тропически плодове. Този микс между европейски и карибски вкусове ще направи почивката ви тук още по-вълнуваща.

Ако добавим и това, че ромът в Мартиника е един от най-вкусните в света, можете да си създадете един образ на острова, който да ви даде реална представа какво ви очаква тук.

Всичко е на ръка разстояние

Малките разстояния тук са нещо, което ви дава възможност да опознаете целия остров, стига да имате желание за това. Благодарение на малка площ, тук изключително лесно се стига от едно място до друго, което позволява да посетите в рамките на няколко часа места, които се намират на съвсем противоположни краища на острова и да се върнете обратно. Така само за няколко дни може да се обиколи целия остров с неговите многобройни забележителности.

Лесно се ориентирате в обстановката

Макар разположена в континента Северна Америка, Мартиника е френски департамент. Това означава, че пътувайки тук, вие всъщност не напускате територията на Европейския съюз.

Законодателството е същото като това в континенталната част на Европейския съюз, което винаги е голямо предимство при пътувания до по-далечни места. В допълнение, тук лесно се общува с местните на френски и английски, което дава възможност да прекарате почивката си наистина пълноценно.