екскурзия Сейнт Винсънт и Гренадини цена

Сигурно името на Сейнт Винсънт и Гренадини ви е добре познато, като най-вероятно, ако сте като повечето хора, асоциирате последното с причудливи тропически коктейли и почивка край брега на морето. Имайки тази представа в съзнанието си, вие всъщност не сте много далеч от реалността.

Островната нация се състои от един по-голям остров, носещ името Сейнт Винсънт и от цял куп малки островчета, известни като Гренадини. Всички те са с изключително голяма туристическа стойност, тъй като предлагат възможността да прекарате една изключителна почивка в рая.

Плажовете са като от пощенските картички

Плажове в Сейнт Винсънт и ГренадиниПлажовете на Сейнт Винсънт и Гренадини изглеждат точно като онези, който ни подмамват от пощенските картички. Пясъкът е първото, което прави впечатление с уникалния си светъл, почти бял пясък.

Морските води са също неустоими, като тяхната прозрачност е легендарна. Всъщност, видимостта под повърхността е толкова голяма, че на практика можете да видите както има на около 50 и дори повече метра пред вас.

Лято, лято и пак лято

Природа в Сейнт Винсънт и ГренадиниЛятото тук никога не свършва. Температурите са високи през цялата година, като варират от 29 до 32 градуса. Островът се намира близо до екватора, тоест условията за плаж тук са отлични наистина целогодишно.

Понякога тук връхлитат тропически бури, което е характерно за Карибите като цяло. Това се случва между месеците април и ноември, когато и морската вода става малко по-топла, подхранвайки тропическите бури.

През лятната половина от годината е и малко по-дъждовно, което като повечето туристи да идват тук именно през периода от декември до март. Това е един чудесен начин да избегнете тропическите бури и да избягате от студената европейска зима.

Вулканични пейзажи

Вулканични пейзажи в Сейнт Винсънт и ГренадиниСейнт Винсънт и Гренадини са с предимно вулканичен произход, което предполага, че тук можете да видите и да се насладите на цял куп зрелищни пейзажи. Не е нужно да сте професионален фотограф за да се влюбите в красотата на местните пейзажи и за да се запилеете наоколо с фотоапарат в ръка.

Ботаническата градина

На север от Кингстън, на големия остров Сейнт Винсънт, ще откриете една уникална по рода си ботаническа градина. Тя се простира на площ над 8 хектара, а малцина знаят това, че тя всъщност е най-старата по рода си градина в Западното полукълбо. Тук ще откриете уникално богатство от растителни видове, което трудно може да се намери на друго място по света.

Където почиват известните и богатите

Не бива да пропускаме това, че ако изберете Сейнт Винсънт и Гренадини за следващата си ваканция, ще можете да се похвалите, че сте почивали на място, където са отсядали цял куп холивудски знаменитости и други известни имена от света на шоубизнеса. Гаранция, разбира се, че ще видите някоя знаменитост няма, но все пак ще сте на една ръка разстояние от тях.

Настаняването

Сред предимствата на Сейнт Винсънт и Гренадини е това, че тук ще намерите изключително добри опции за настаняване. Ще можете да отседнете в луксозна вила, при това на доста привлекателни цени. Всъщност, тази част на света е сред водещите по отношение на този тип настаняване и ще останете доста приятно изненадани от големия избор и високото ниво.