екскурзия дания цена

На всеки му е известно, че Дания е родното място на Ханс Кристиан Андерсен. Множество туристи всяка година се отправят към тази дестинация, тъй като тя предлага уникални, величествени и  неповторими замъци, които можете да видите само и единствено тук.  Сега ще ви изброим и няколко от най-големите забележителности, намиращи се на територията на страната, които несъмнено трябва да посетите.

Замъкът Фредериксборг

Замъкът ФредериксборгЗамъкът е бил построен през 17 –ти век. Той е разположен в средата на езеро и несъмнено успява да впечатли всеки един, който се е докоснал до недостижимото му величие. Дворецът Фредериксборг помещава Националния исторически музей на Дания.

Всеки посетител има възможността да разгледа както стаите, така и всички колекции от произведения на изкуството. Най-невероятните клетки към самия замък се разкриват от градините. Не забравяйте да посетите и тях, за да завършите пълноценно своята обиколка.

Мостът Йоресунд

Мостът ЙоресундТози мост е цели осем километра. По него могат да се движат както автомобили, така и влакове. Той свързва датската столица Копенхаген и шведския град Малмьо. Една част от него е мост, а друга – тунел.

Ако се намирате в Дания и желаете да прескочите и до Швеция, то бихте могли да използвате моста, който се оказва бърза и удобна връзка между двете държави. Ако пътувате със самолет не забравяйте да погледнете надолу. Гледката наистина си заслужава. Една част от туристите пристигат в Дания с ясната цел да преминат през моста. Впечатляващо е, нали?

Музеят на викингските кораби дракари

На територията на музея през последните няколко години са били открити нови интерактивни изложби, някой от тях изцяло насочени към децата. Тогава тази дестинация добива все по-голяма популярност и се превръща в едно от най-посещаваните места на територията на Дания.

Мястото е посещавано от множество туристи, които успяват да се впечатлят от различни неща. Посещението ма музея би трябвало да бъде включено в списъка ви с местата, които да посетите, пристигайки в Дания.

Плажовете на Скаген

Това е едно от най-уединените места в Дания. Считало се, че там светлината била нетипична. Именно поради тази причина множество художници концентрирало всичките си усилия на това място. Днес имате възможността да разгледате някой от техните произведения, намиращи се в местния музей.
Плажът успява да привлече множество туристи, които избирали да прекарат ваканцията си на тихо, уединено и приятно място със семейството или с компания от приятели.

Леголенд Билунд

Леголенд БилундЛеголенд е замък, който бил изграден от над 50 милиона блокчета лего. Това място е предназначено най-вече за деца, въпреки че е посещавано и от много възрастни, заради пресъздаването на интересни места и световноизвестни сгради.

Статуята на Малката русалка

Тази статуя е създадена в чест на една от героините на Ханс Кристиан Андерсен. Тя се намира на скала, на пристанището в Копенхаген. Често е губила главата си, но за щастие скоро след това е била възстановявана. Властите в Копенхаген обмислят да я преместят по-навътре в пристанището, за да се избегнат подобен тип прояви на вандализъм.

Хората, които я посещават за пръв път, остават изненадани от изключително малките  размери на статуята. Тя е висока близо 1.25 см. И все пак години наред остава една от най-запомнящите се забележителности на Дания, които трябва да посетите, ако желаете да се докоснете до цялото наследство на тази велика държава.

Дания е една от страните, предлагащи най-висок стандарт на живот, ако може да се вярва на социологическите проучвания. Тя е смесица от малки провинциални градове, ренесансови замъци, уютни селца и, разбира се, столицата Копенхаген. В криволичещите улици на столицата ще откриете множество ресторантчета, магазини, кафенета и барове. Всяко едно от тях е с толкова много звезди, колкото не бихте открили в друг скандинавски град. Посетете Дания поне веднъж в живота си и докато сте живи няма да съжалявате, че сте го направили.