екскурзия англия цена

Искате ли да пропътувате мечтите си? Ние ви предлагаме една чудесна дестинация, която ще ви спре дъха за броени минути след като се потопите в нейната атмосфера.

Ако сте пътешественик, изпитващ нуждата да се докосне до богато културно наследство, изумителни пейзажи и несравнимо преливаща история, то ние ви препоръчваме да посетите Англия. Това е една от най-популярните дестинации.

Тук ще откриете прекрасни градчета, които са олицетворение на божественото и свръх красивото. Сега ще ви изброи едни от най-забележителните места в Англия, които несъмнено трябва да посетите.

Чешир

ЧеширТова е графство, разполагащо с множество прекрасни селца, които ще ви потопят в духа и традициите на местната земя. На това място е била построена и Честърската катедрала. Тя е изработена от червен пясъчник.

Има също така и лодки, които предлагат разходки по водите на река Ди. Тук се намира също така и резерват, където се отглеждат редки породи елени.

Зелените езера в Норфолк и Съфолк

Върху тези земи се намират както езера, така и реки. Там имате възможността да се разходите, както и да си направите пикник с приятели. Можете да се възползвате от някой от яхтите или подводниците, които се отдават под наем, или да се повозите с кану, където ще ви придружава екскурзовод. Това място е истински Рай за много и най-разнообразни видове птици.

Сред тях са европейска чапла, керкенез, зеленокрака водна кокошка, както и много други водни птици. Можете да посетите някой от местните кръчми. Къщичките, които заобикалят това място, са със сламени покривчета, които няма как да останат незабелязани от множеството туристи. Има и много вятърни мелници.

Брадфорд, Западен Йоркшир

Този град в миналото се е прочул като място, където е била развита търговията с вълна. По-късно, когато този вид бизнес, е замрял, туристическата индустрия, на свой ред, добила огромно значение. Една от основните забележителности тук е Музеят на фотографията. Интересното е, че имате възможността да се запознаете с цялостната история на фотографията.

Това успява да впечатли както любителите на абстрактни и красиви изображения, така и хората, които не проявяват интерес към заснемането с фотоапарат. Картините на художника Дейвид Хокни са изложени в Солтейт. Това е запазено от 19 век селище.

Брайтън, Източен Съсекс

Брайтън, Източен СъсексБрайтън се намира на около час път с влак до Лондон. Този град е едно от най-подходящите места за забавления. Ще се сблъскате с огромен брой барове, заведения, дискотеки, ресторанти и много други увеселителни аркади, намиращи се по морския бряг.

Градът също така е известен като „гей“ столицата на Великобритания. През август, всяка година, тук се превежда обичайния гей парад. Освен това, съществуват и специални плажове за нудисти. В Брайтън се намира Кралския павилион, построен през 19 век. Забележителното при него е, че екстериорът се уповава изцяло на индийския стил, а интериорът е съчетание между китайски орнаменти.

Дарбишир

Паркът „Peak District“, или по-скоро, голяма част от него се разполага на територията на това графство. Това място е било посещавано от планинари и катерачи на скали. Това е така, тъй като пейзажите тук са наистина величествени  и всеки един, успял да ги съзре, остава смаян от красотата, родена от природата.
Дворецът, който се намира там, е известен с красивия бароков стил, който го украсява. Той е обграден от красиви градини и паркове, на които можете да се насладите.

Ларн, Кармартъншър, Уелс

Голяма част от творбите на поета Дилън Томас са написани на това място. Той е живял в този град, заедно с децата и жена си. Неговият бивш дом е с отворени врати за посетителите. Там все още са запазени много от вещите и мебелите на семейството на пеюоета.

Англия е наистина изключително място, което всеки един трябва да посети поне веднъж в живота си. Та кой не копнее да се докосне до столицата Лондон? Мястото, където окото ви ще се насити на красоти, архитектура, кипящ живот и какво ли не още. Сверете часовника си и побързайте да организирате своето пътуване до Англия – изживейте сами своето приключение.