екскурзия цена турция

Турция е страна, която има изключително богата история. Тя се разпростира на два континента. Именно поради тази причина е била наричана „мост между Европа и Азия“. Ако решите да посетите нашата съседка, то ние ви гарантираме, че има какво да видите на територията й. Ето и някой от забележителностите, които за нищо на света не бива да пропускате:

1. Света София

От 1935 година насам църквата Света София е музей. Тя е една от най-известните забележителности не само в Истанбул, но и в цяла Турция. Тази църква е истински шедьовър на римската архитектура и инженерство. Заслужава си дори само заради нея днес да посетите една от най-влиятелните и могъщи страни Турция.

2. Ефес

Ефес е римски град, който днес остава един от най-запазените. Преди много много години това място е било известно с Храма на Артемида – едно от седемте чудеса на света, но днес от него съществува само една колона. Има и други сгради, които са доста по-добре запазени. Например Библиотеката на Цезар или Големият театър.

3. Кападокия

Това е едно вълшебно място, което успява да привлече вълна от туристи, предпочели почивка в Турция към себе си. Кападокия предлага на всеки свой посетител неземно красиви пейзажи, обагрени в цветовете на дъгата, на които да се наслаждавате до припадък. Освен това на това място можете да се повозите с балон и да се почерпите с красотите, наблюдавани от високото. Страхотно е, нали? Не пропускайте тази възможност. Посетете Кападокия – мястото, което ви пренася в едни съвсем по – различни, чисти и красиви цветове, домът на мечтите ни.

4. Памуккале

екскурзия цена турция

Това място е известно по цял свят, благодарение на чисто белите стъпаловидни тераси. Памуккале се превежда като „Замък от памук“. Едва ли има някой, който да не е чувал за тази забележителност, намираща се в нашата съседка Турция. От хиляди години басейните на това място са се използвали за къпане.

5. Синята джамия

Тази джамия се намира в Истанбул и е наистина впечатляваща гледка. Тя се превръща в едно от най-популярните туристически места в Турция, без значение от това, че все още е действаща джамия. Наричана е „Синята джамия“, поради факта, че таванът й е бил облицован с 20 000 сини плочки с различни мотиви.

6. Олудениз

Това е едно съвсем не голямо населено място, намиращо се по крайбрежието на Егейско море. Там всъщност се намира един от най-сниманите плажове на Средиземно море. Това се дължи на тюркоазено синята вода, която можете д видите единствено тук. Потапяйки се в нея, вие имате чувството, че се намирате в някоя от топлите страни. Районът е сред най-предпочитаните дестинации. Тук имате възможността да летите с парапланер и да се полюбувате на едни от най-красивите гледки в света.

7. Топкапъ сарай

Топкапъ сарай се намира на територията на Истанбул. Ако вашето желание е да надникнете в света на султаните, то това място ще ви помогне да го реализирате. Този дворец днес представлява музей, който преди време е имал съвсем различно предназначение. Там са живели османските владетели и са градили могъщата си империя. Благодарение на този дворец, вие имате възможността да се пренесете стотици години назад във времето.

8. Манастирът Сумела

Сумела е скален манастир, който е един от най-старите християнски храмове в света. Това място е с важно историческо и духовно значение. Ако сте тръгнали на екскурзия в североизточната част на Турция, то ние горещо ви препоръчваме да не го пропускате от списъка с места, които да разгледате. Днес манастирът не е действащ и въпреки това интериорът му е в състояние да впечатли всеки един.

Турция е една от най-могъщите страни в света. Тя се намира в непосредствена близост до България. Всеки един от нас притежава възможността да я посети, дори и само за един ден. Пропътувайте мечтите си и се насладете на всяка една емоция, която ще изживеете на това място.

Вижте още от Турция