екскурзия Ямайка острови цена

Ако търсите място, което буквално да е потопено в зеленина и слънце, ако се нуждаете от кътче, което да предлага безкрайни приключения, тогава Ямайка трябва да бъде следващата ваканционна дестинация във вашия списък.

Красивият остров се е превърнал в едно от най-популярните места за почивка в западното полукълбо, а причините за това са толкова много, че е трудно да ги обхванем в няколко реда. Храната, плажовете, музиката и уникалната култура са само малка част от всичко онова, което е накарало милиони хора да посетят Ямайка до сега.

Километри от спиращи дъха плажове

Плажове в ЯмайкаКато остров, заобиколен от топлите води на Карибско море, Ямайка предлага огромно разнообразие от грандиозни плажове с фин бял пясък. Островът е мястото, на което ще намерите някои от най-впечатляващите райски кътчета на Карибите.Със своите кристално чисти сини води, красиви природа и огнени залези, това е едно от най-романтичните места, за които да се сетите. Повечето плажове са сгушени в заливчета, заобиколени от буйна зеленина, а на много места покрити с джунгла планини се спускат до самия плаж.

Важно е да избирате, обаче, внимателно, защото все пак не всеки плаж на острова е такъв и трябва да сте сигурни, че ще откриете точно това на мястото, към което сте се запътили.

Почувствайте тропическото време

Времето в ЯмайкаЕдно от най-хубавите неща на Ямайка е, че практически можете да посетите плажа по всяко време на годината. При средна дневна температура от 30 ° С от януари до декември, Ямайка привлича посетители през всеки сезон.Островът е осонбено атрактивен през декември и януари, когато термометрите показват около 28 градуса. Морската вода също е много топла – около 24 – 25 градуса в най-студените зимни дни.

Ако пък ви писне от топлина, винаги можете да се отправите към планините и да се поосвежите при малко по-ниските температури на въздуха.

Невероятна кухня

Храна в ЯмайкаЯмайка е известна с екзотичната си и вкусна кухня. Островът е домът на едни от най-вкусните ястия в района на Карибите. Страната е популярна с консумацията на пилешко и говеждо месо, което е малко нетипично за тропическа страна, но все пак е факт.Иползват се много подправки, което прави вкуса на храната по-силен от този на повечето ястия, които сме свикнали да си похапваме в Европа. Също така има уникална и възможност да опитате плодове, за каквито дори не сте и чували. Да не споменаваме огромното разнообразие от морски дарове, което всеки местен жител редовно поставя на трапезата.

Страната с най-уникалната култура на Карибите

Ямайка е изключително горда със своята жива и пъстра култура, която без съмнение е една от най-популярните в света. Всъщност, тя е толкова широко разпространена по света, че е трудно да се определи дали местните жители или чужденците са тези, които проявяват по-широк интерес към нея..

Освен със своята невероятната храна и музика, един от най-добре познатите аспекти на културата е приятелската природа на ямайския народ. Местните жители винаги са готови да си поговорят с вас и да ви запознаят със страната си.

Има много културни забележителности, които са свързани с местните традиции и начин на живот, в това число музея Боб Марли и Девън Хаус, където посетителите могат да научат всичко за историята и културата на островната страна.

Рафтинг по река Марта Брей

река Марта Брей в ЯмайкаРафтингът по река Марта Брей е една от най-популярните атракции на острова. Това е доста релаксиращо занимание, което може да ви накара напълно да забравите за проблемите от сивото ежедневие.Рафтингът е популяризиран за пръв път от холивудския филм с участието на звездата Ерол Флин, където той посещава Ямайка през 50-те години на миналия век. Оттогава тази дейност става доста популярна сред местните жители и туристите.

Удоволствието от водните спортове

водните спортове в ЯмайкаАко смятате, че сте роден изследовател и гмуркането ви е в кръвта, Ямайка предлага цял куп водни спортове и дейности, от които да избирате. Гмуркането с шнорхел е сред най-популярните дейности сред туристите и се предлага като услуга в почти всички курорти на острова.Сърфистите също не бива да пренебрегват водите на Ямайка. Островът предлага едни от най-драматичните приливи, които от своя страна дават възможности на по-опитните сърфисти да покажат уменията си. Разбира се, има по нещо и за хората с по-малко опит.

Синята лагуна

Синята лагуна в ЯмайкаСинята лагуна в Портланд, Ямайка е една от най-красивите природни забележителности на острова. Лагуната е популярна сред туристите, тъй като е част от филма „Коктейл“ на Том Круз от 1988 г., както и филма „Синята лагуна“ от 1980 г. с участието на прословутата Брук Шийлдс. Лагуната е дълбока около 60 метра и има прозрачни тюркоазени води. Плажът е заобиколен от тучна тропическа растителност. Това е едно от най-красивите места на Карибите и определено си струва да прекарате там известно време.