екскурзия Бермудски острови острови цена

Търсите идеи за това, къде да отидете за следващата си ваканция? Ето няколко страхотни причини, поради които няма да е зле да обмислите Бермудските острови като една от следващите си дестинации. Ето и само малка част от онова, което може да ви предложи това уникално райско кътче.

Най-хубавия пясък

Море в Бермудски островиСлед като стъпите на брега на Бермудските острови, съвсем скоро ще разберете защо това е най-известните дестинации за любителите плажа в света. Най-популярен е съответно Хорсшу Бей. Там дългата и с форма на полумесец плажна ивица ще ви смае с най-мекия пясък, за който можете само да си мечтаете тук у дома.Пясъкът е известен с розовия си пясък, който се формира от стрити на прах малки късчета корали. Най-хубавото е това, че можете да го ползвате през всички 12 месеца от годината.

Гмуркане

Гмуркане в Бермудски островиНаричани в миналото „Корабостроителната столица на света“, Бермудите са мястото, на което над 300 корабокруширали кораба са намерили своя вечен пристан, чакащи да бъдат проучени от многобройните ентусиасти.Свържете се с някой местен клуб за гмуркане и ще можете да си организирате еднодневно приключение, независимо дали ще искате да практикувате дълбоководно гмуркане или гмуркане с шнорхел.

Тъй като морските води тук са сред най-чистите в света, това несъмнено ще бъде сред най-вълнуващите преживявания за вас. Видимостта под водата може да достигне около 50 – 80 метра, което ще ви предложи шанс да се отдадете на подводна фотография.

Също така препоръчваме да разгледате Бермудския подводен изследователски институт, където можете да откриете извадени подводни съкровища, да видите една от най-впечатляващите колекции от черупки на мекотели в света и да разгадаете някои от загадките на мистериозния Бермудски триъгълник.

Времето е перфектно

Времето в Бермудски островиБермудските острови са сред най-северните кътчета, които попадат под определението “тропически рай”. Тук се намират най-северните коралови рифове на планетата, а климатът, макар и тропичен, все пак носи известно усещане за прохлада.

Пещерите на Бермуда

Пещерите на Бермудски островиБермудските острови са известни с това, че на фона на малката си територия, те дават дом на една от най-големите и внушителни пещерни системи, които се посещават от туристи.Разбира се, по-големи пещери могат да се открият и на други места по света, но това не означава, че не си струва да посетите мястото по този повод. Кристалната пещера, най-известна на острова, се намира на 40 метра под земята.

Нейните драматични сталактити и сталагмити ще ви накарат да изпитате страхопочитание. Гледката е толкова красива, че ще ви остави без думи.

Екстремни спортове

Спортове в Бермудски островиМакар че Бермудските острови имат славата на шикозна туристическа дестинация, която предлага забавления за хората с по-големи финансови възможности, тук има развлечения и за онези, които си падат по силните преживявания.На острова ще намерите уникални места, които привличат младежи, желаещи да скачат от високо в кристално чистите и прохладни атлантически води. Скалата, която се радва на най-голяма популярност, е висока около 30 метра, а на фона на цялата си екстремност, това преживяване е не е никак безопасно, даже и за по-опитните скачачи.

Ако обичате да играете голф, това е мястото за вас

Голф в Бермудски островиАко сте почитатели на този аристократичен спорт, Бермудските острови са идеалното място, на което да си направите една продължителна голф почивка. Едно от най-предпочитаните е игрището Порт Роял, което е домакин на Големия шлем. Тук ще имате възможността да поиграете на същото място, на което играят най-големите в спорта. Едновременно с това, ще можете да се насладете на великолепните гледки.

Посетете незавършената църква

В колониалната столица на Бермуда „Св. Георги“ се намира архитектурен шедьовър от камък, наречен „недовършена църква“. Строителството на църквата започва в края на 1800 г. и е спряно поради различни финансови и политически причини. Сградата така и не е довършена, но все пак е сред най-интересните места за туристите.