екскурзия Малдиви цена

Малдивските острови са едно от най-красивите места на планетата. Ако имате възможност да ги посетите, а все още не сте го направили, вие сте допуснали наистина изключително голям пропуск, който трябва да се компенсира. Ето какво губите с това, че не сте ти посетили.

Кораловите рифове

Подводният свят на Малдивите е нещо, което няма как да се опише с думи. То трябва да се види и почувства. Тук гъмжи от морски създания, а кораловите рифове могат да засенчат дори Червено море.

За огромно съжаление, през последните години тези величествени рифове са били засегнати от измиране и обезцветяване. Това се дължи на замърсяването на околната среда и на това, че се повишава температурата на планетата и на световния океан като цяло.

Пясъкът

Пясъкът на Малдивите е най-светлият, който някога сте виждали. Неговият цвят е почти бял, което обяснява защо тук можете да намерите толкова много модни фотографи, желаещи да реализират своите фотосесии за календари и списания. Няма друго място с пясък като този, да не говорим колко фин и нежен е той.

Водата

Водата на МалдивиВодата на Малдивите е най-топла и прозрачна от всички популярни туристически дестинации. Това е превърнало островите в топ дестинация 265 дни в годината. Комфортната топлина се съчетава с прозрачност, каквато дори не можете да си представите.

Настаняването е от най-висок клас

Курортните селища на Малдивите са едни от най-луксозните, които можете да си представите. Те представляват едни от най-красивите бунгала, които изобщо някога сте виждали, а луксът засенчва дори онзи в прословутата Френска полинезия в Тихия океан.

Къщичките са изградени така, че да се издигат над водата. Можете буквално да излезете от бунгалото си и да влезете в морето ред вас. Това е наистина като вълшебен еликсир, с който да се избавите от натрупания в ежедневието стрес.

Най-вкусните тропически плодове

Най-вкусните тропически плодовеПресните плодове на Малдивите са навсякъде около вас, а като вкусови и ароматни качества, те просто няма равни на себе си. Ако се разходите из вътрешността на островите и посетите например някой от крайпътните пазари в Мале, столицата на Малдивите, ще можете да си накупите огромно количество превъзходни плодове на незначително ниска цена.

Тук кокосовите орехи имат вкус, какъвто не можете да намерите на друго място. Те излъчват изключителен аромат, а уханието се допълва от високо ниво на сладост, което иначе не е характерно за това растение.

Светещото нощно море

нощно море в МалдивиБиолуминесцентният фитопланктон, който вирее във водите на остров Ваадхоо, излъчва изключително рядка синя светлина. Това е нещо, което не може да се вид на друго място по света.

На фона на една романтична нощна разходка, вие ще можете да се докоснете до едни от най-красивите гледки, които съществуват на малката ни планета. Представете си как стъпвате по пясъка край брега, а в краката ви синее този уникално красив планктон.

Гмуркане

Гмуркане в МалдивиМаайа Тила е считано за едно от най-добрите и популярни места за гмуркане в света. Тук можете да се гмуркате с китве, акули и делфини, а видимостта под водата достига 80 метра. Това прави мястото най-доброто за тази цел, особено ако искате да вземете и фотоапарат, с който да увековечите красотата на океана.

Времето

Времето в МалдивиВремето на Малдивските острови няма грешка. Тук ще откриете температура от 26 – 29 градуса през цялата година, морска вода с температура около 24 – 25 градуса, много слънце и ясно небе.

Валежите са чести, но много кратки, което прави островите идеален избор за прекарване на лятната или зимната ваканция. Със сигурност дъждовете няма да провалят престоя ви тук.

Дори когато вали, обикновено дъждовете спират съвсем скоро, а слънчевите лъчи се показват отново на небето. Нощните температури са също много приятни – около 20 – 22 градуса.

Тук, макар че винаги е топло, няма да ви измъчва висока влажност и тежко, задушно време. Условията са такива, като че са специално създадени за да се чувствате добре.