екскурзия германия цена

Искате ли да пропътувате мечтите си? Ние ви предлагаме една чудесна дестинация, която ще ви спре дъха за броени минути след като се потопите в нейната атмосфера.

Германия е разположена в Западна Европа. Развитата европейска държава годишно бива посещавана от над 28 млн. туристи.
На територията и намират място огромен брой туристически дестинации, които са в състояние да ви привлекат като един от милионните й посетители. За да се запознаете отблизо с величието на Германия, то от нас се изисква да ви запознае с 6 – те най-забележими места там.

1. Кьолнската катедрала – една от най-интересните забележителности там

Кьолнската катедралаАко все още изпитвате съмнения защо да посетите тази силно развита държава, то Кьолнската катедрала е в състояние да ви покаже правилния отговор. Тя се намира в центъра на град Кьолн.
Самата катедрала заема важно място в църковния живот на цяла Европа. Френският готически стил, в който е построена, ще ви заслепи за броени минути, без дори а можете да си поемете дъх.
Целта на тази катедрала е обединението между немските католици и пруски протестанти.

2. Крепостта Хоензалцбург

Едва ли всеки един от вас е запознат с творчеството на Амадеус Моцарт, но не съществува човек, който да не е чувал за този композитор. Известен в цял свят, Моцарт е роден в Залцбург и това е неговото родно място. С риск да подценим постиженията на този велик композитор, ще ви обявим и следващата атракция за града. Hohensalzburg е една от най-силните и добре укрепени крепости в Централна Европа.

3. Бранденбургската врата – символът на Берлин и Германия

Бранденбургската врата е архитектурен паметник – арка. Това, което я превръща в символ на Велика Германия, е свързването й със исторически събития през 20 – ти век. Фасадната декорация наподобява корона. Тя се тегли от четири коня, управлявани от римската богиня на победата. Ако все още не сте посещавали тази държава, то ние горещо ви препоръчваме да се докоснете отблизо до Бранденбургската врата.

4. Замъкът Нойшванщайн – „Замъкът на лебедовата скала“

Замъкът НойшванщайнЗа любителите на замъци, Германия ще ви предложи вълшебни места, за които ще си спомняте цял живот. Замъкът се намира на върха на хълма на баварските Алпи. Пейзажът, който се разкрива от върха на замъка, е истинско произведение на изкуството. Едва ли съществуват думи, с които би могло да се опише тази наистина вълшебна красота. Ето защо и ние горещо ви препоръчваме сами да се докоснете до това място и да изживеете всяко едно вълнение и трепет. Това е един от най-посещаваните замъци в цяла Европа.

5. Замъкът Вартбург

За да се достигне до този замък, който бива разположен върху тясна скала на 220 метра наг градчето Айзенах, трябва да се преодолее височина от 400 метра. Един път достигнали на това място, то сами ще се убедите, че преодоляването на страха си е заслужавало. Архитектурата на замъка е едно неповторимо съчетание между няколко стила, нещо, което рядко би могло да се види на друго място: Готик, Ренесанс и Романтизъм. В музея на замъка имате възможността да разгледате богата колекция от предмети, датиращи от 9 век. Сред тях намират място не малък брой скулптори, картини, мебели, оръжия и други.

6. Паметник на битката на народите – издигнат е в чест на битката на народите

Ако не сте чували никога за тази битка, то поглеждайки паметника, имате възможността да научите много за събитията, провели се през далечната 1813 година. В Европа не съществува по-голям паметник от този в Германия. В памет на 120 000 загинали души в тази битка е била направена плоча, изработена от бронз. Тя заема формата на венец и е заобиколена от каменните статуи на осем бойци от онова време.

7. Холстентор – забележителност на немския град Любек

Холстентор е порта, която успява да загради града от западната му част. Тази порта е една от готическите сгради – замъци. Била е построена с цел да служи като защита срещу външни нападения или заплахи. Пред самата порта се намира желязна статуя на лъв. Днес в тази сграда можете да разгледате музея на градската история.

Германия е приказна страна, която си заслужава да бъде посетена поне веднъж в живота. Ако сте от хората, стремящи се към това да пропътуват мечтите си, то не пропускайте да се вдъхновите от величието на всичките приказни замъци и уникални забележителности в една от най-развитите европейски държави.