екскурзия кушадаса цена

Едва ли има човек, който да не е чувал за Кушадъсъ. Един от градовете в Турция, разположени на брега на Егейско море. Ако трябва буквално да преведем наименованието на града, то следва да ви съобщим, че неговото име означава „Птичи остров“. Може би това наименование е следствие от малкия каменен остров, чиято форма наподобява птича глава. Той се намира в близост до пристанището на града.

Ако търсите забавление, нощен живот, красиви плажове, елитни ресторанти, вкусни местенца за похапване на традиционни ястия, модерни дискотеки и плажни барове, то това е вашето място. Турският курорт е един от най-известните курорти в Турция. Разполага с яхт – пристанище и какво ли не още. Хотели ще откриете във всяка една част на града.

Всеки един от тях притежава различен брой звезди. Който и да изберете, то ние ви гарантираме, че няма да останете разочаровани. Кушадъсъ ви предлага както възможност за почивка, така и за развлечение. Може би точно това го превръща в желана дестинация за прекарване на лятната ваканция от семейства с деца и компании от младежи.

Кушадъсъ – дом на пълноценната почивка, релакс и забавления

На територията на Кушадъсъ са построени няколко аквапарка. Единият от които се приема като най-големият в цялата турска ривиера. Ако сте решили да се впуснете в екскурзии по време на вашето пътуване до Кушадъсъ, то изборът ви не ще бъде от най-лесните. Можете да избирате сред Памуккале, Ефес, разходка с яхта, традиционна турска вечер и много много други.

Интересни места, които можете да посетите около Кушадъсъ

Храмът на Артемида

Това е едно от седемте чудеса в древния свят. Смятало се, че първият храм на богинята Артемида бил построен в близост до реката Ефес. Неговото величие привличало множество туристи, прииждащи от всички краища на света. Мрамор покривал целият храм и го превръщал в истинско съкровище.

Дома на Дева Мария

Ватиканът е посочил тази къщурка, намираща се в планината, като последен дом на Дева Мария. Ако сте се отдали на заслужен релакс сред прекрасните плажове в Кушадъсъ, то ние ви съветваме да отделите един ден от вашата ваканция, в който да посетите тези забележителности.

Национален парк

Ако сте от хората, на които им се иска в един момент да се сгушат в красотата на тишината и да избягат далеч от всички шумове, то това място е прекрасната възможност да направите това. Паркът се намира на около 30 км от Кушадъсъ и на 1 – 2 км от гръцкия остров Самос.

Памуккале

Памуккале е едно от известните турски курортни градчета. Това, което ще ви омая, е белотата на скалните образувания и техните нестандартни форми, които се разпростират на км. Ако ги погледнете отдалеч, имате чувството, че са направени от памук. Именно поради тази причина това място е било наричано Замък от Памук или още Памуккале.

Самос

Самос е един от островите, където ще се сблъскате лице с лице с естествената красота и девствена природа. Това място притежава способността за няколко минути да ви пренесе в един друг свят, далече от динамиката и забързания начин на живот. Без да преувеличаваме, то ние сме длъжни да ви информираме, че това място е едно от най-подходящите за почивка.

Нощният живот няма прегради и ограничения

Кушадъсъ е място, където нощният живот несъмнено ври и кипи. Както местните, така и почиващите се забавляват до безкрай, без да създават проблеми едни на други.

Можете да разнообразявате вечерите си от своята ваканция, като посещавате нощни барове, плажни дискотеки, клубове или ресторанти, в зависимост от това как желаете да се прекарвате времето.

А що се отнася до пазаруването, то ние се чувстваме повече от длъжни да информираме най-вече женската половина, че Кушадъсъ е истински Рай за онези от вас, които са решили да похарчат една определена сума пари. Работното време на повечето магазини там е от ранни зори до малките часове на нощта. Страхотно е, нали?

Отдайте се на заслужена почивка и релакс и не пропускайте да се насладите на прекрасните места, които можете да откриете както в курортния град Кушадъсъ, така и в близост до него. Ние ви препоръчваме горещо да не пропускате да включите това място сред дестинациите, които да посетите за в бъдеще.