екскурзия Тайланд острови цена

Известен в цял свят за своите приветливи местни жители, с хубавото си време, с пикантната си кухня и изключителни плажове, Тайланд предлага от всичко по много на своите гости.

Туроператорите често го описват като “най-пълния ваканционен пакет”. Причината за това е, че страната предлага по нещо във всяко едно отношение. Докато една държава бива посещавана заради своите хора, друга представлява интерес заради архитектурата, а трета – заради климата.

Тук всичко това се събира на едно място за да превърне Тайланд в едно от най-примамливите места за почивка в целия свят.

Климат

Климат в ТайландВремето в Тайланд е топло през цялата година, но въпреки това, тук също има различни сезони – единият сух, а другият влажен. Температурите през цялата година са високи и варират между 30 и 32 градуса.През цялата година пристигат туристи, но ако пътувате през зимното полугодие има доста по-голям риск да попаднете на дъждовно време. Въпреки това, повечето туристи рискуват и се отправят към Тайланд през зимните месеци.

Коледа и Нова година са най-популярното време, в което да посетите страната, макар че тогава вали най-много. Дъждовете, обаче, не са повод за притеснение. Тропическите валежи са интензивни, но кратки, след което отново се появява слънце.

Кухнята

Храна в ТайландПовечето традиционни ястия от местната тайландска кухня са вегетариански. Разбира се, тук местните жители също консумират месо и морски дарове, но имайки предвид горещото време през цялата година, тайландците традиционно наблягат на постните гозби.Повечето ястия са изключително сложни, като за направата им се използват най-различни продукти, много от които напълно непознати в европейската кухня. Да не споменаваме и за това, че много от храните се подправят със силни подправки, за някои от които по нашите ширини даже не сме и чували.

Много от ястията могат да се похапват на крак по улиците, където можете да закупите предимно пържени хрупкави вкусотийки. Обикновено хигиената е добра, а и все пак се набляга предимно на растителни продукти, които издържат повече време на местната жега.

Уникална природа

Природата в ТайландТайланд привлича туристи не само заради хората, културата, храна и времето, но също и заради местната природа. По-голямата част т страната е покрита с екваториална джунгла. Там където липсва тропическа гора, наред са саваните, които поразително много приличат на тези в Африка, но са малко по-зелени и с повече дървета.Най-красивото от природата, обаче, са местните плажове. Те са снежно бели и фини, а до самия бряг се издигат кокосови палми, които придават екзотичен привкус. Под водата, от своя страна, се ширят едни от най-красивите коралови рифове, за които можете да помислите. Топлата морска вода, която никога не пада под 26 градуса, предлага оптимални условия за коралите.

Интересните места на Тайланд

остров ПукетМестата, които си струва да се посетят са много. На първо място, това е популярният туристически остров Пукет, който е сред най-популярните места за почивка в света. Друго място, за което най-вероятно сте виждали не малко публикации е Ко Фи Фи, което е по-скоро популярно за кратки почивки.Не пропускайте да се запознаете и с красивия тропически рай Ко Самуи, който се намира сред водите на Сиамския залив. Бангок е сред най-колоритните градове в света, като най-близкото до него е може би турският мегаполис Истанбул. Друг изключително важен туристически център е Патая, който се посещава от стотици хиляди туристи годишно.