македония екскурзия цени

Ако искате да посетите едни от най-красивите места на Балканския полуостров, то ние ви предлагаме да се докоснете до забележителностите на Македония. Тази точка от света се намира изключително близо до нашата прекрасна България, което предопределя лесното ни достигане ди нейните предели.

До скоро Македония води войни, относно историята си. Това, разбира се, по нищо не попречи на туризъма да се развива все със същата сила. Македония е страна със сравнително малка площ, но забележителностите, намиращи се там, не са никак малко и си заслужава да бъдат посетени. Някой от най-известните забележителности в Македония са:

Скопие – столицата на Македония

СкопиеТова е най-големият град, намиращ се на територията на Република Македония. Централната му част е изпълнена с куп забележителности, които ние ви предлагаме да посетите. В центъра на града се намират много от културните паметници на страната.

Някой от тях са: монумента на Александър Македонски, паметникът на Гоце Делчев, Юстиниан Велики, цар Самуил, Кирил и Методий и много други. Ако веднъж стъпите на територията на нашата съседка, то не забравяйте да посетите нейната столица.

Охридското езеро – една от най-великите природни забележителности на Македония

Охридското езероОхридското езеро е разположено между Албания и Македония. То е най-голямото езеро в Егейската зона. Това място е изключително красиво и спокойно. Всяка година през летните месеци тук пристигат множество туристи, които прекарват летните си почивки, разположени в един от многото хотели, намиращи се около брега на Охридското езеро.

Ако искате да го прекосите, то на ваше разположение съществуват корабчета, благодарение на които бихте могли да се полюбувате на прекрасните гледки. Ако сте дошли на това място с ясната идея да се грижите за шоколадовия си загар, то ивиците на езерото предразполагат да се излежавате на слънце.

Църквата „Йоан Канео“

Тази църква се намира до брега на Охридското езеро. Предполага се, че тази църква е била главната от разрушен манастир. Предполага се още, че е била построена през 13 – ти век.

Манастирът „Свети Наум“

Този манастир е бил свързан с името на един от учениците на Кирил и Методий. Построен е бил през 9 –ти век. В дясната част на манастира е разположен гроба на Наум. За това място се знае, че успява да лекува психични заболявания. Тук всяка година пристигат огромен брой туристи от всички краища на света.

Преспанското езеро – друго красиво езеро, намиращо се в Македония

Преспанското езероПреспанското езеро е другото красиво езеро, което се намира в Македония. То се разполага между Албания, Гърция и Македония. Частта, която се намира в Македония, безспорно е най-красивата. Не пропускайте да го посетите, когато решите да отпътувате до близката ни съседска държава.

„Поповата шапка“- намира се в Шар Планина близо до град Тетово

На това място зимата гражданите в Македония карат ски. Ако и вие сте привърженици на зимните спортове, то ние горещо ви препоръчваме това място. Зимната ви почивка ще ви струва в пъти по-малко в сравнение с тази в Банско, Пампорово или Боровец. В Македония цените са изключително прилични и това е една от основните причини това място да е посещавано от огромен брой туристи.

Планината Водно – природна атракция

Това е един прекрасен парк. На територията му растат широколистни и иглолистни дръвчета. Животинският свят там е богат. На територията на парка ще покриете огромни водопади, на които да се любувате.

Маврово – най-големият парк в Македония

Площта на това място е 73 хектара. На територията на този парк е разположено Мавровското езеро. През зимата това място се превръща в ледена пързалка, тъй като повърхността му замръзва изцяло.

Македония е страна, която е събрала множество красоти. Не пропускайте да се докоснете до всяка една от тях. Вашето пътуване е лесно за осъществяване, тъй като не се налага да пропътувате хиляди километри.