екскурзия Еквадор острови цена

Еквадор е страна, която обхваща четири изключително различни свята. От безкрайните води на река Амазонка, през спиращата дъха красота на Андите, девствените участъци от брега на Тихия океан, та чак до легендарните Галапагоските острови, всеки регион може да се похвали с уникален ландшафт, екосистеми и култура, които не могат да се видят на друго място по света.

Учените смятат, че никъде другаде на Земята не може да се види такова изключително разнообразие в границите на една единствена страна, особено като се има предвид, че говорим за държава, която не е много по-голяма от страните на Балканския полуостров.

Еквадор и ЮНЕСКО

Еквадор и ЮНЕСКОЕквадор е домът на островите Галапагос и страната с най-голямо биоразнообразие на квадратен метър в света. Еквадор страна с около 50 напълно различни екосистеми, някои от които са попаднали под егидата на ЮНЕСКО за световно природно и културно наследство.

Безкраен низ от приключения

вулкан в ЕквадорСамо в Еквадор един пътешественик може да изкачи най-високия активен вулкан в света, да кара каяк по бързеите на Амазонка, да прекоси екватора на кон, да кара сърф в Тихия океан, да плуват с пингвини, да види морски игуани, да доближи морски лъвове и да наблюдава акули и китове от безопасно разстояние.

Автентични културни преживявания

Около 27 различни етнически групи, всяка от които благословена с богато културно наследство, съжителстват мирно в Еквадор. Много от тях, особено в региона на Андите и тропическите гори на Амазонка, са имали ограничен контакт с модерната цивилизация и все още живеят по същия начин, както и техните деди преди стотици години.

Еквадорците се гордеят със своята богата култура, стремейки се да запазят своя начин на живот. Най-характерно е, че в многобройните фестивали и карнавали, на които показват своята култура, еквадорците се опитват да направят чужденците свои съучастници, а не просто да ги оставят да стоят като обикновени странични наблюдатели при реализирането на най-различни културни прояви.

Пример за устойчиво развитие на туризма

Еквадор е превърнал в свой приоритет опазването на околната среда и залага на отговорно отношение в развитието на туризма. Страната предприема драстични мерки за създаване и на устойчива туристическа инфраструктура, която да гарантира, че нейните уникални екосистеми се използват за целите на туризма много внимателно, така че да запазят естественото си изобилие и разнообразие. По този начин, с посещението си в Еквадор пътниците не само допринасят за местната икономика, но и стават съпричастни в мисията на Еквадор да стане лидер в устойчивия туризъм.

За всеки по нещо

Красотата на ЕквадорЕквадор е считан за може би една от най-универсалните дестинации на планетата. Това е страна, която може да предложи по нещо на всеки пътешественик, без значение от интересите на човека. От търсачи на приключения и екотуристи, през любители на културата и историята, любознателни семейства с или без деца, активни младоженци, фенове на водните спортове, та като се стигне до пътешественици, които просто желаят да научат малко испански, тази страна предлага всичко.

По-лесна за достигане, отколкото предполагате

Еквадор се намира доста далеч от Европа и от България, но за сметка на това, не е толкова трудно да се стигне до там. Можете да летите за Еквадор от всяко по-голямо летище в Европа, особено от места като Мадрид и Лондон. Действително, полетът не е много кратък, но за това пък цените в страната са много ниски, така че ще можете да останете на мястото за доста повече време.

Гостоприемството на местните жители

Макар че и тук има много места, с които трябва да сте по-предпазливи, Еквадор е сравнително безопасна дестинация за пътуващите. Страната има много какво да предложи и стабилността тук е едно от предимствата. Освен това, тук ще се чувствате повече като гости на свои роднини или приятели, отколкото като туристи. Причината е в това, че местните жители, подобно на всяка друга страна в региона, ви третират с лично отношение и влагат много от себе си във всеки един контакт с вас.

Времето

Времето в ЕквадорНаричат Еквадор “Земята на вечната пролет” и това се дължи на специфичните метеорологични условия в този район. Разлики в различните части на страната има, но като цяло, ако сте в район с малка надморска височина, можете да очаквате температури от около 25 градуса по Целзий всеки ден, които се съчетават с чести превалявания от дъжд. Мекият климат е отлична предпоставка за развитието на местната флора и фауна, но най-хубавото за вас като турист е, че можете да попаднете на почти константно време, независимо кога посещавате страната.

Далеч от отъпканите маршрути

Далеч от отъпканите маршрути - ЕквадорЕквадор често бива описван като дестинация, която тепърва изгрява и по тази причина все още е едно от местата, които привличат по-скоро ентусиасти. Предимството, обаче, е това, че докато пътувате из страната, вие на практика ще виждате неща, които малцина досега са имали възможността да зърнат. Това е далеч по-приятно от разходка по вече отъпкани до втръсване туристически маршрути, които са станали познати до баналност на пътешествениците.