екскурзия франция цена

Искате ли да пропътувате мечтите си? Ние ви предлагаме една чудесна дестинация, която ще ви спре дъха за броени минути след като се потопите в нейната атмосфера.

Ако се чудите с какво е най-удачно да асоциирате града на влюбените и елегантния шик, то правилният отговор единодушно е Франция. Невъзможно е да усетите атмосферата на това място, без лично да попаднете там. Ако сте решили да попаднете в прегръдките на това място, с цел да посетите 9 – те най-велики негови забележителности, то ние сме се погрижили със списък, специално изготвен за вас.

1. Айфеловата кула

Айфеловата кулаОще докато чуете наименованието на аристократичната държава, то първото нещо за което се сещате, е Айфеловата кула. Тази кула би трябвало да бъде нещо временно, но с течение на времето и обстоятелствата, тя се е превърнала в символ на града, който и до ден днешен си остава в централната част на Париж.
Целта на построяването на кулата е била да осигури добра видимост за посетителите на града, при честване на 100 години от Френската революция.

2. Триумфалната арка

Наполеон е дал своята заповед за стартиране строежа на Триумфалната арка. С нейното изграждане френският владетел е целял да увековечи победата си над руско – австрийските войски. Изумителни барелефи и скулптори красят този прекрасен паметник. Подобно на Айфеловата кула, тя разполага с панорамна площадка, от където да се насладите на величествената гледка над Франция.

3. Шанз-Елизе

Булевардът Шанз-Елизе е сред атракциите на Франция, които в никакъв случай не бива да се пропускат. Това е най-известната парижка улица, разполагаща с множество магазини, ресторанти, кафенета и барове.

4. Лувъра

Лувъра

Лавърът е сред най-известните и големи музеи в цял свят. Там са успели да си намерят място ценни и уникални предмети на изкуството. Колекцията, с която разполага музеят, е сред най-богатите. Освен известни шедьоври, на това място намират убежище и множество археологични находки.

Ако веднъж кракът ви е попаднал на територията на Франция, то не пропускайте да го посетите.

5. Катедралата Нотр-Дам

Това място безспорно е най-известната църква в Париж. Самото строителство протича в продължение на 200 години. Коронясването на френските монаси се провежда на територията на катедралата. Представете си за какво величие става дума!

6. Монмартър

В буквален превод Монмартър означава „Планината на мъчениците“.  Монмартър няколко десетилетия наред е свързан с хората на изкуството. Това е един от бохемските квартали на Париж, където се намират голяма част от школите за художници. Там се намира „Мулен Руж“  – едно от прочутите кабарета.
Творбите на художника Салвадор Дали са поместени в Музея на Салвадор Дали. Те наброяват повече от 300 броя. Най-общо казано, за нищо на света не пропускайте да посетите този великолепен квартал, намиращ се в Париж.

7. Люксембургския дворец

Този луксозен дворец се намира в Латинския квартал и е бил собственост на френските крале. След революционната вълна е бил превърнат в затвор. Днес, обаче, там се намира френския сенат.

8. Площад Конкорд

Ако се чудите кой е най-големият площад в Париж, то неговото наименование е площад Конкорд. Той не сам о е известен с това, че е най-големият в този величествен град на модата, но също така е с колосално историческо значение. Площадът е бил наричан „Революция“ по времето на революцията.

9. Дом на инвалидите

Дом на инвалидитеАрхитектурният комплекс, намиращ се в Париж, добива наименованието Дом на Инвалидите по желанието на Луи 14. Там са били настанявани бездомните ветерани от войната. На неговата територия имате възможността да разгледате куп музеи, които несъмнено ще ви очароват с богатите си колекции.

Франция е една от най-великите държави, намиращи се в Европа. Не пропускайте да се докоснете до красотата, която облива един от най-важните градове там – Париж. Похапват ви се вкусни  и топли кроасани с масло? Е, това е вашето място! Усетете прилива на аромат и вълшебство, още щом стъпите на територията на тази велика страна.

Вижте още от Франция