екскурзия Куба острови цена

Като най-големият остров в Карибите, сигурно не сте изненадани от това, че Куба е пълна с най-различни атракции и предлага стотици начини за прекарване на времето. Островът е олицетворение на карибска и латиноамериканска красота, а това което предлага, трудно може да се обобщи в няколко изречения.

Кубинското време е превъзходно

времето в КубаС целогодишно високите си температурни, Куба е идеално място за любителите на лятото през всички 12 месеца от годината. Средни стойности варират от приятните 25 градуса през януари до доста по-горещите 32 градуса през август.Сезонът на валежите трае от май до октомври, но това рядко е проблем, тъй като валежите са краткотрайни и интензивни, с ясно изразен летен характер. Те бързо отстъпват място на ясното и слънчево време, с което островът толкова се гордее и с право. Може да се каже, обаче, че най-добрият сезон за почивка тук е от ноември до април, когато температурите са най-приятни и съответно е най-сухо.

Кубински пури

Кубински пуриЕдин от водещите износители на пури в света е Куба. Независимо дали сте пушач или непушач, можете да посетите някой от музеите, които са посветени на пурите, като по този начин ще видите как миришат листата, как се обработват, как се навиват и като цяло какъв е целият процес. Погледнете на това преживяване от културен и исторически аспект, а не като потребител.

Класическите автомобили

Автомобили в КубаПоради търговското ембарго на Фидел Кастро от 60-те години на ХХ век, улиците на Куба са изпълнени с коли от 1950-те в американски стил. В това отношение Куба е музей под открито небе, който умее да очарова пътниците, връщайки ги в средата на 20-ти век. Автомобилите буквално консервират кубинската столица Хавана, карайки ви да почувствате каква е била атмосферата преди 60 години.

Кубинските плажове са едни от най-добрите в света

Плажове в КубаБелите пясъчни плажове, разбира се, са най-голямата атракция на красивия карибски остров. Куба е известна с това, че пясъчните ивици в туристическите райони не само изглеждат зашеметяващо, но освен това са и едни от най-добре поддържаните в света. Белият пясък е перфектно почистен, така че по него няма следи от многобройните посетители.От своя страна, на острова има също така и над 300 плажа, които предлагат кристално чисти води, бели пясъци и палмови дървета, а под водата има превъзходни коралови рифове. Един от най-красивите морски курорти, Гуардалавака, предлага буйна тропическа растителност и коралови рифове, които са перфектни за гмуркане с шнорхел и за подводни снимки.

Кубинска кухня

Храна в КубаВ резултат на влиянието, пристигащо от различни части на света, кубинската кухня е много ароматна и вкусна. Повлияна от Испания, Африка и Карибите, Куба предлага невероятно преплитане на вкусове, аромати и стилове в готвенето, което формира един съвкупен местен стил, отличаващ се от всичко познато.Морските дарове са много популярна част от местната кухня, а пресният омар, продаван в плажните брегове, определено си струва да бъде опитан. Уличните търговци предлагат и класически кубински ориз и грах, който е задължителен за всеки посетител на който и да е от карибските острови.

Ако традиционната кубинска гастрономия не е за вас, със сигурност няма да останете гладни, тъй като се забелязва увеличаване на ресторантите, които предлагат интернационална кухня.

Чаша кубински ром

Кубинки ромДокато сте на острова не бива да пропускате възможността да опитате чаша кубински ром, отлежал в стара дъбова бъчва. Музея на клуб „Хавана“ и оригиналната фабрика „Bacardi rum“ дават възможност да станете свидетели на производството ром, което може и да ви е много интересно, дори и ако изобщо не проявявате интерес към вкуса на алкохолната напитка. И не се страхувайте – ако коктейлите и ромът не са за вас, можете да опитате висококачествена местна бира за по-малко от 2 евро, което не се отличава много от цените в Европа.