екскурзия испания цена

Испания, на практика, е една пъстроцветна огърлица от преживявания. Тук всеки един от вас има възможността да открие всичко онова, което някога е търсил. Ако сте си представяли бой с бикове, то Испания е вашето място. Ако искате да наблюдавате истинско традиционно и неподправено фламенко, то посетете тази великолепна държава.

Барселона и Мадрид са градовете, озарени от блясъка на живота. Не забравяйте да се докоснете до най-известните забележителности там и по другите малки градчета на Испания. Испанското крайбрежие е осеяно с изключително великолепни плажове, които не бива да пропускате да посетите. Ето и някой от най-известните забележителности в Испания, които наистина си заслужава да посетите.

1. Кралски дворец в Мадрид – Palacio Real

Кралски дворец в Мадрид

Това е официалната резиденция на краля на Испания. Използван е бил единствено, когато е имало официални церемонии. През 1764 година Крал Карлос 3 е живял на територията на двореца.

2. Плажът Ла Конча в Сан Себастиян – един от най-известните плажове в Испания

Този плаж несъмнено е един от най-известните не само за испанците, но и за всички обитатели на Европа. Тук можете да се насладите на куп забавления и развлечения. Ако искате да покарате сърф, то това е вашето място.

Ако изпитвате желание да се разходите по крайбрежието, то нищо не може да ви спре да го направите. Насладете се на уникалните гледки, които предлага тази дестинация и се отдайте на едни незабравими приключение.

3. Акведуктът в Сеговия – един от най-добре запазените паметници на културата

Акведуктът
Този паметник е наследство от римляните в Испания. Построен е от 24 000 масивни гранитни блока. Внушаваща цифра за постройката на подобен тип паметник. През 20 – ти век е успявал да осигури вода за целия град.

4. Куенка – чудесен пример за средновековен град

Градът се намира между Мадрид и Валенсия. Градът е построен на стръмната част на планината. Той е бил приет за един от най-впечатляващите испански градове, тъй като множество къщи са били построени на самия планински ръб. Горещо ви препоръчваме да посетите  това място, тъй като едва ли на друго място в света може да се види това изумително явление.

5. Ибиса – една от най-великите парти дестинации в света

Ибиса
През летните месеци населението на това място значително се увеличава, тъй като огромна част от туристите пристигат тук с ясната нагласа да се насладят на едни от най-известните клубове в цяла Европа. Ако търсите неповторими изживявания, то Ибиса е вашата дестинация.

6. Саграда Фамилия – голяма римска католическа църква в Барселона

Саграда Фамилия в Барселона е една от най-посещаваните забележителности, намиращи се на територията на Испания. Гауди изцяло е сътворил дизайна на сградата, която днес успява да привлече огромен брой граждани от всяка една точка на света. Гауди е отделил 40 години от живота си, прекарани в работа над проекта на сградата. Заслужава си да я посетите.

7. Мескита де Кордоба или още джамията на Кордоба

Това място най-напред е представлявало римски храм. В последствие се превръща в църква, преди да бъде построена Мескита де Кордоба.

8. Алхамбра – крепост, дворец и градина

Алхамбра забележителности
Може би всеки един от нас  някога е чувал за Алхамбра. Този дворец е бил построен през далечния 14 –ти век. Голям брой посетители посещават град Гранада единствено да се докоснат до величието и красотата на това място. То определено влиза в ролята на притегателен център.

Испания е истински коктейл от красиви плажове, кристално чиста вода, в която копнеете да се потопите, уютни заведения и ресторанти, приготвящи вкусна храна, пламенно фламенко, бой с бикове, средновековни замъци и какво ли не още. Потопете се във величието на тази уникална европейска държава. Ако искате да изживеете всичко онова, намиращо се на територията на Испания, то ние горещо ви препоръчваме да я посетите.