екскурзия Португалия острови цена

Ако се чудите се защо трябва да посетите Португалия, ние можем да ви дадем безброй причини за да го направите. Разположена в Югозападна Европа, Португалия е идеалната дестинация за почивка през цялата година. Тя е една от най-старите нации в Европа с най-старите непроменени граници, съществуващи на сегашните си места вече в продължение на повече от осем века.

В Португалия можете да намерите уникално културно и религиозно наследство, където традицията и модерността се съчетават в хармония. Страната предлага мек климат, 3000 часа слънцегреене годишно, 850 км прекрасни плажове, невероятна гама от различни пейзажи, които се намират на съвсем кратко разстояние едни от други, както и много широк спектър от развлекателните дейности.

Нещо повече, отличната храна, многобройните наградени вина и гостоприемството, правят Португалия истински рай за туристите. Страната е разположена на по-малко от 4 часа полет от България и е една от най-безопасните европейски страни. Традицията и модерността се съчетават в съвършена хармония!

Култура

Португалия е една от големите дестинации в света когато става дума за история. Тя предлага огромно разнообразие от исторически паметници и всевъзможни културни притежания, а обекти на ЮНЕСКО можете да откриете на всеки ъгъл. Те са атрактивни както за любителите на историята и фотографията, така и за обикновените пътешественици.

Времето

Култура в ПортугалияВремето в по-голямата част от Португалия е фантастично! Благодарение на океана, то не е прекалено горещо през лятото и обикновено е много меко и приятно през зимата.Страната се радва на перфектни температури почти през цялата година, като летата рядко стават над 30 градуса, докато през зимните дни рядко термометрите показват под 15.

Слънчева и топла, Португалия е чудесна дестинация за онези от вас, които искат да се насладя на страхотни плажове и държат това да стане на място с дълъг летен сезон, какъвто имаме тук. Страната се радва на повече от 3000 часа слънцегреене годишно, което я поставя едни гърди пред места като слънчева Калифорния, Гърция и Испания.

Изключителни цени

Това е най-евтината страна в Западна Европа. За цената, на която тук можете да се насладите на луксозно настаняване тук, на друго място в Западна Европа няма да получите нищо повече от средно ниво хотел и стандартните услуги.

Храна

Храна в ПортугалияАко обичате да си похапвате, значи сте попаднали на идеалното място. Пилешкото месо доминира изключително много и според португалския народ има 1001 различни начина за готвене.Освен това, страната залага изключително много на вкусните морски дарове като сардини и октопод. Популярни са също и различните видове изпечени меса, колбаси и шунка.

Сред най-силните ѝ страни са вкусните хлябове и сладкишите, а разнообразието поставя страната на върха на класацията за гастрономия.

Вино

Вино в ПортугалияВсяко ястие има по един вид вино, от което се допълва перфектно. Португалия произвежда голям набор от червени и бели вина. Ако портвайнът е световно известен, то със сигурност има десетки други, които предлагат не по малко добър вкус и аромат, придружени.Най-известните региони са Доуро, Алентежо и Дъо, които вече са получили не малко международни отличия. Всъщност, тук е мястото да споделим, че в Португалия може да се намери висококачествено вино на много изгодна цена.

Бурен нощен живот

Нощният живот е още една основателна причина да посетите Португалия, особено ако си падате по този тип забавления. Многобройните нощни клубове, барове и ресторанти допринесоха за репутацията на страната като един от парти центровете на Европа. Порто, Лисабон и Албуфейра имат съответно и най-оживения нощен живот.

Рай за любителите на голфа

Рай за любителите на голфаПортугалия е една от топ дестинациите за голф в Европа през последните две десетилетия. Страната има нарастващо добра репутация  тази област, като бе обявена и за най-добрата голф дестинация в света 2014-та година.По-евтина от Испания, Франция и Италия, Португалия е изключително популярна сред голфърите, които търсят по-рентабилен начин да се наслаждавате на този елитен спорт под средиземноморското слънце.

Разнообразна природа

природа в ПортугалияПортугалия е сред страните в Южна Европа с най-красиви пейзажи и неизброими природни дадености. Тя предлага няколко национални парка, които можете да посетите и разгледате. С огромно разнообразие от фауна и флора може да се похвали Националният парк Пенеда Гереш, считан за един от най-добрите национални паркове в Европа въобще.Страната предлага огромно природно разнообразие, като съчетава гъсти зелени гори в планинските райони и в северните си части с типични средиземноморски красоти на юж по бреговете на Алгарве и в близост до Испания.

Част от природата са и превъзходните плажове на Португалия. Тези, които ще намерите на южното крайбрежие на страната в Алгарве са смятани за едни от най-красивите в света.