екскурзия Ирландия цена

Със своята изключителна природна красота, Ирландия е страна, която предлага безброй възможности за онези, които са я избрали за своята почивка. Тя дава на посетителите наистина огромен избор от възможности, сред които хиляди неща, които да видите и да направите. Няма съмнение, че Ирландия е мечтаната туристическа дестинация.

Много красиви пейзажи

красотата на ИрландияИрландия е сред страните в Европа, които предлагат най-красиви пейзажи. Изключително впечатление прави това, че всичко наоколо е наистина изумрудено зелено, а извивките на околния пейзаж са някак изключително меки и успокояващи за този, който ги наблюдава. Ако се загледаме, ще забележим, че тук няма гъсти гори, но реално погледнато страната е една от най-зелените, които изобщо бихме могли да си представим.

Настаняване от световна класа

хотели в ИрландияХарактерно за Ирландия е, че тук можете да намерите хотели от световна класа, където нивото на обслужването и условията за настаняване са изумително високи. Холивудския блясък, който ще ви заобгради тук е нещо, което трудно ще откриете на друго място в Европа.

Изобилие от праисторически обекти

праисторически обекти в ИрландияИрландия е сред страните в Европа, където ще намерите най-голямо разнообразие от праисторически обекти. Доказателство за хората, живеещи по тези места от най-дълбока древност можете да откриете из цялата страна, като много от тях могат да бъдат проследени до около 10 500 г. преди новата ера.Много от паметниците тук, подобно на Стоунхендж, се свързват с положението на слънцето на небето. Това показва, че древните местни жители са изпитвали изключително почитание към слънчевия диск и техният живот до голяма степен се е определял от ритъма на слънцето.

Времето

Времето в ИрландияВярвате или не, времето в Ирландия е по-скоро много приятно. Това, което ще откриете ако се разходите из страната, непременно ще ви се стори доста по-различно от очакванията, които сте имали на базата на онова, което са ви разказвали хората или което сте чели по медиите.Времето в страната всъщност има много силно изразен пролетен характер. Зимата е много мека, като температурите често са между 10 и 14 градуса. На фона на това, летните стойности са около 18 – 20, което прави разликата между зимни и летни температури една от най-незначителните в Европа.

Валежите са изключително често явление, но най-често са по-скоро интензивни и рядко траят по-дълго. Най-често времето е променливо и разликата от дъжд до слънце настъпва доста бързо.

Дъблин

Дъблин е изключително красив град и основният туристически център на Ирландия. Градът е от огромно значение във всяко едно отношение. Тук можете да намерите изключителни музеи, многобройни архитектурни забележителности и всевъзможни паметници на културата.

Тук ще откриете едни от най-елитните университети в света – Тринити Колидж, който представлява интерес не само сред кандидатите да получат добро образование, но и сред туристите, за които това висше учебно заведение представлява огромна атракция със своята изключително висока световна репутация.

Един от най-старите езици в света

Може и да не знаете това, но ирландският език е един от десетте най-стари езици, които все още се говорят днес. Това бе доказано през последните няколко години и направи страната още по-интересна за туристите.

Ирландският език тук се говори успоредно с английския. Мнозина харесват много начина, по който местните говорят английски, тъй като тяхната интонация и акцент са силно повлияни от ирландския език.

Кога да посетим Ирландия и как да стигнем до тук

Най-доброто време да посетите Ирландия е лятото, тъй като тогава и времето е най-топло, и валежите са най-кратки. Иначе, страната е подходяща за посещение на практика по всяко време на годината, тъй като тук реално погледнато няма истинска зима с много ниски температури и студено време.

Що се отнася до начините за пътуване, най-лесно е да стигнете до Дъблин през Лондон, тъй като полетите за британската столица са доста на често. Това означава, че можете да достигнете до Дъблин само за няколко часа, тъй като той е сред градовете с най-тесни транспортни връзки с Лондон.