Гренада

Гренада е разположена на юг от месецът, който формират Карибските острови и се намира между Тринидад и Тобаго и Сейнт Винсент и Гренадини. Гренада може да бъде перфектното убежище за двойки, търсещи уединение в някой отдалечен тропически рай. Тук те ще могат да усетят приключенския дух на Карибите, да се докоснат до красотата на острова и да почувстват тропическата атмосфера.

Плажовете на Гренада

Основната причина, поради която туристите посещават Карибите, разбира се, е за да се насладят на невероятните плажове тук. Гренада не е изключение от това правило.

Най-популярният плаж носи името “Grande Anse” и предлага повече от три километра бял пясък и тюркоазени води, неустоима сянка под кокосовите дървета, много ресторанти, барове и всевъзможни развлекателни дейности.

По-далеч от основните туристически райони е “Sagesse”, малък залив, който обаче има големи вълни и е подходящ за водни спортове, особено за каране на сърф. Тъй като по-малко посетители се интересуват от водни спортове и повече от почивка на плажа, той също така предлага повече уединение. Като цяло, обаче, островът е истинска магия, съчетаваща бели пясъци, чисти води и богата морска фауна.

Времето на острова

Гренада има тропичен климат, който е слънчев и топъл през цялата година. Температурите са постоянно около 28 – 30 градуса, а валежите са малко по-обилни през летните месеци. Най-предпочитана за почивка тук е зимата, когато времето е малко по-сухо. Приятните 28 градуса през януари са идеални за лятна почивка на плажа.

Природа

Живописният релеф на Гренада предлага на туристите отлични възможности да изследват природните забележителности и да прекарат една наистина активна почивка. Островът е известен с природните си резервати и водопадите, които са сред най-красивите в тази част на света.

Отлични възможности да се разходите предлагат Националния парк Гранд Етан и гората, която покрива местността. Друга възможност да опознаете природата в тази част на света е да посетите близките острови, много от които практически са безлюдни и са запазили своя вид недокоснат и до днес.

Подводен скулптурен парк

Подводният скулптурен парк на Гренада е една изключително специфична по рода си забележителност, която попада някъде по средата в смесицата от култура, история, природа и плажове.

Той е популярно място за гмуркане и привлича много ентусиасти. Паркът за първи път е открит за посетители през 2006 г., след като е създаден от скулптора Джейсън де Кайрес Тейлър.

По принцип мястото е точно това, което наименованието му показва – подводен музей с множество скулптури, предназначен за да привлича гмуркачи, но и за да създаде по-добри условия за живот за пасажите риби и други морски обитатели.

Разнообразието от храни и напитки

Гренада храни

Не на последно място, трябва да кажем няколко думи и за храната и напитките тук. Нито едно посещение в Гренада не е завършено, ако не сте се докоснали до вкусната храна, която предлага островната страна. Кухнята на Гренада е добра комбинация от здравословни храни, но също така предлага и огромно разнообразие от сладки и пикантни изкушения.

Едно от националните ястия е задушено от кокосово мляко, месо, пиле или риба заедно с ядливи корени и зеленчуци. Ако ви се иска нещо по-леко, опитайте супа от зелени листа. Тези, които търсят най-пикантните храни, могат да опитат роти, пълни с ориз или пиле. За финал можете да завършите със сладко от картофи или местно дестилиран ром.