екскурзия дидим цена

Какво представлява Дидим? Защо си струва да го посетим?

Дедим е един от най-красивите градове, намиращи се по брега на Егейско море. Този град е едно истиснко съчетание между дълги и чисти плажни ивици, небесно сини морски води, изумителна природа и мистериозно вълшебство. Какво още ви е необходимо, за да превърнете лятната си ваканция в едно истинско преживяване, което да помните през целия си живот?!?

Красивият град е разположен на 200 км ‚жно от Измир. На практика, това е един от най-популярните курорти, намиращи се в Турция. Климатът на това място е наистина перфектен. Не само лятото, но и зимата предразполага да се практикуват л‘бимите водни спортове. Там те са истинска атракция и ние ви препоръчваме, ако посещавате Дедим да не пропускате да се възползвате от някой от тях.Модерното пристанище, намиращо се на територията на турския град позволява да разгледате куп плавателни съдове, които ще ви оставят ахнали от удивление и възхищение.

Независимо от това, че курортът се посещава от множество туристи годишно, той не е прославен със шума  и пренаселеността си. Ако търсите висок стандарт, то тук ще го намерите. Хотелските комплекси безспорно ще покрият очакванията ви, а дори и повече. Хотелите са много на брой и всеики един от тях разполага с какви ли не екстри, готови да превърнат почивката ви в истинско спа преживяване. На това място е съвсем удачно да организирате семейна почивка, както и ваканция с приятели. Ще се насладите пълноценно на релакса. Препоръчваме ви да се възползвате от местните ястия, приготвени с намесата на морски дарове. Те са изключително вкусни и не бива да ги пропускате.

Искате ли да се върнете далеч назад във  времето? Е, ето, че Дедим ви предлага и този вид удоволствие. В близост до курортния град са разположени йонийските градове Милет и Дидима. Там ще рагледате останките от храма на Аполон. Това е било едно от най-свещените места.

През древността храмът е бил свързан с главния град, с помощта на свещен път. Украсата, която го красяла от двете страни, са били статуи. След като персите нападат това място, статуята на Аполон е била преместена в Персия. Крал Сельокос по-късно успява да върне статуята на Аполон в храма и се стартира процес по неговото възстановяване. Новият храм успявал да надмине по-големина стария. Той представлявал третата по големина сграда в античния свят. Внушително е, нали? Всеки един от вас има възможността лично да се потопи в атмосферата, която се носи в този античен паметник.

 

Друго интересно място е Храмът на Посейдон. Ние ви гарантираме, че ще останете също толкова впечатлени, колкото и от храма на Аполон. Там ще ви посрещне каменното изображение на Медуза – единствената смъртна  сестра от трите горгони. Тя е била изобразявана като жена с коси от змии и кучешки зъби. Независимо от това, което разказват легендите, че тя е успявала да вкаменява единствено с поглед, то вие не бива да се безпокоите, тъй като на това място всичко е в пълна безопасност. От към лицевата част на храма се намира стадион. Там са се провеждали всички игри в чест на Аполон.

Дедим е една прекрасна дестинация, която всеки един от нас си заслужава да посети. Тук има за всекиго по нещо. Ако сте дошли да се потопите в света на релакса и забавленията, то стотици ресторанти, барове и кафенета са отворили вратите си за вас, а на красивия плаж винаги има поне още няколко свободни места. Ако пътуването ви е с друга цел, като това да научите за историята на турския град и да разгледате всичките му забележителности, то ние ви съветваме да си освободите поне няколко дни, за да можете да се насладите на всяко едно място, запазено от древността. Излишно е да говорим каквото и да е било повече за това място, трябва да го изживеете сами.