екскурзия халкидики цена

Полуостров Касандра е най-западният от трите полуострова, които образуват тризъбеца на покрития с пищна зеленина Халкидики. Той много често бива квалифициран като най-популярния от всички тях. Причината до голяма степен се крие във факта, че именно тук се намират основната част от туристическите комплекси, вили, бунгала и хотели.

Именно тук се намират популярни туристически дестинации като Сани Ризорт или курортното градче Полихроно. Това непременно оказва притегателен ефект върху всички онези, които вече са се запознали с тези екзотични дестинации от страниците на туристическите списания.

Касандра е най-населеният и най-малко планински от трите полуострова, но и тук релефът е доста живописен като цяло. Между извивките на хълмовете лежат малки китни селца, като по-близките до морето неизменно привличат вниманието на туристите.

Хълмовете и ниските планини на Касандра са покрити в голямата си част с гора. Тя е смесена – иглолистна и широколистна, но във всички случаи е наистина великолепна. Тук през горите на Касандра преминават някои от най-добрите пешеходни и велосипедни маршрути по брега на Средиземно море.

Туристите, които веднъж са идвали тук, непременно искат да се върнат и отново, защото ги привлича незастроения пейзаж на Касандра. Подобни гледки по Средиземноморието днес се виждат вече само в Гърция, и то далеч не навсякъде из страната.

Касандра се радва също така и на изключително добра транспортна достъпност. От една страна мястото е на ръка разстояние от летището на Солун, а от друга страна е на незначителна дистанция от югозападна България.

Крайбрежието на Касандра

Екскурзия крайбрежие полуостров касандра

Колкото и да обикаля около света, човек трудно може да намери плажове, които да са по-красиви от тези, които опасват крайбрежието на полуостров Касандра. От най-северната до най-южната си точка, Касандра предлага десетки плажове, кои по-малки, кои по-големи, но всички те наистина прекрасни.

Белите пясъци с леки златисти нюанси са най-често срещани, а в резултат от закътаното си местоположение, морските води са винаги спокойни като огледало и отразяват небесната синева.

Плитките и прозрачни води около брега лесно се стоплят още с първите слънчеви лъчи през май. Това прави полуострова желана дестинация за семеен туризъм, особено за семейства с малки деца.

За това допринася и сравнителната липса на опасни морски обитатели, тъй като гръцките плажове са сред най-безопасните в Европа и в света, особено на фона на тропическите туристически дестинации.

Много слънце и прекрасен климат

Полуостров Касандра се радва на прекрасно време през по-голямата част от годината. Тук летата започват още през май и продължават до към октомври. За разлика от нашето Черноморие, на полуостров Касандра септември е гарантирано много топъл и слънчев месец.

Тук температурите от май до октомври са между 23 и 32 градуса, като през юли и август времето може да е доста горещо. Юни и септември се приемат за най-доброто време за почивка тук, тъй като са гарантирано топли, но все пак не изморяващо горещи.

Тук има множество приятни дни дори и през зимата. Макар че средно температурите през януари са около 10 градуса, времето може да е много по-топло и приятно и да донесе отлични условия за почивка ако си падате по дългите зимни разходки сред природата.