екскурзия Колумбия острови цена

Колумбия през последните няколко години се превърна в една от най-обсъжданите дестинации в света. Може да се каже, че това е сред малкото места, за които можем смело да заявим, че туристическата индустрия процъфтява.

Днес, приблизително 18 години след влизането в сила на така наречения “План Колумбия” (пакет от политически и военни мерки, предназначени да направи страната безопасно място за живеене и туризъм), Колумбия става свидетел на безпрецедентна фаза на икономически просперитет и постоянно разрастващ се поток от международни туристи.

Ако все още не сте посещавали страната, тогава вероятно се чудите какъв беше катализаторът за внезапното нарастване на популярността на страната. На следващите редове ще обърнем малко по-сериозно внимание на това и ще ви запознаем по-отблизо с една от най-вълнуващите държави в света.

Пейзажите и красотата на дивата природа

Природата в КолумбияПейзажите на Колумбия се характеризират преди всичко от това, че са изключително разнообразни. Страната официално е втората в света по богатство на биоразнообразието и е на първо място в света като държавата с най-голям брой видове птици.

Всичко това се дължи основно на факта, че страната е разположена в множество различни климатични зони и има излаз на два океана. Карибските плажове в Тайрона, Сан Андрес и Росарио представляват труден за описание контраст на фона на неприсртъпните планински вериги на Андите и хладните влажни околности на столицата Богота. В Колумбия можете да намерите почти всичко, освен ски-писти.

Изглежда по-скоро като континент, отколкото като страна

Разнообразието на Колумбия не се ограничава само до ландшафта и животните, а се разпростира и върху културното наследство на регионите. Ако прекосите територията на цялата страна ще се почувствате като че пътувате през целия континент или поне в няколко различни държави. Регионите в Колумбия са изключително разнообразни и различни един от друг, независимо дали става въпрос за храна, музика, нощен живот, диалекти, архитектура или нещо друго.

Етническото разнообразие също е достойно за цял континент

Карибските народи се наричат ​​“costeños“ и са много по-тъмни от „paisas“ (хората от Меделин) или от „rolos“ жителите от района на Богота. Накратко, можете да намерите огромно етническо и културно разнообразие, каквото дори и в големите европейски градове трудно може да се намери.

Струва си да посетите нейните градове

Градовете в КолумбияКолумбия разполага с огромно разнообразие от очарователни малки и големи градове. От архитектурна гледна точка, колониалните селища са най-интересни. За тях може да се говори много, така че тук няма да изпадаме в големи детайли. Единствено ще подметнем това, че Картагена наистина си струва да се посети, като дои бихме я поставили на първо място на континента преди Рио де Жанейро.

Разнообразие от различни културни мероприятия

Колумбия е една от страните с най-много национални празници в света. Тя предлага наистина широк спектър от културни събития, едно от друго по-интересни. Карнавалът в Баранкиля всъщност е вторият по големина в Латинска Америка след този в Рио де Жанейро.

Събитията на открито, обаче, далеч не са единствения начин да се запознаете с културата на страната. Музеите и другите културни институции са също много интересни, добре поддържани и със сигурност трябва да се посетят, най-малкото онези, които са в близост до вас.

Картагена

Картагена в КолумбияАко трябва да изберете само едно единствено място в Колумбия, което да посетите и нямате представа кое да е то, изберете Картагена. Това е един вид гаранция, че няма да сгрешите и да поемете по неправилен път. Тук на едно място ще можете да видите възможно най-много от чара на Колумбия – архитектура, храна, културни събития, хора и какво ли още не.

Прекрасните плажове

Плажове в КолумбияКарибските плажове в Колумбия съвпадат с всичко онова, което човек си представя щом стане дума за Карибите. Бели пясъци, кокосови палми, прозрачни морски води и какво ли още не.

Ако търсите чистота, тишина и уединение, ще ги намерите в района между Картагена и Санта Марта. Там има толкова много невероятни плажове, че е трудно да се избере къде да прекарате почивката си.

Най-красиви са, обаче, плажовете на островите в Карибско море. Сан Андрес и провиденсия са изключително примамливи и привлекателни за всеки, който знае какво е рай и иска да се докосне до него.

Времето

Времето в КолумбияПреди да сме приключили, редно е да кажем няколко думи и за времето. Планинските райони на страната може и да са хладни, но Колумбия е разположена на екватора. Ето защо местата с малка надморска височина имат горещ и влажен климат през цялата година. Искате да отидете на плаж през януари? Тук по това време е истинска жега, дори и ако се отчете това, че и тук зимата съвпада с тази в България. Къде можете да намерите през януари 32 градуса на сянка?