екскурзия касандра цена

Една от най-близките за нас гръцки дестинации, е Халкидики. Най-оживеният от трите ръкава на острова, е Касандра. Той е най-западният ръкав и погледнато отстрани изглежда така сякаш едва се държи за континента. Ние с две ръце ви препоръчваме да се потопите в атмосферата на това място, което ще ви предложи пълноценен релакс, отдих, вкусна храна, кристално чисти води и ярко слънце, нанасящо последните завършващи щрихи на перфектната ваканция.

Касандра – брилянтни плажове и ненадминато вкусни морски дарове

За всекиго е известно, че Касандра се намира в непосредствена близост до Солун. Този ръкав предлага на посетителите си многбройни плажове, всеки един от тях характеризиращ се с фин бял пясък и тьоркоазено сини води. Божествено е, нали?

Ако посещавате някой от плажовете на територията на Касандра, добре е да сте наясно, че чадърите и жезлонзите се заплащат. Тези, които се предлагат от заведенията са безплатни, но за сметка на това от вас се изисква да консумирате от менюто на съответното заведение.

 

Каквото и да си поръчате от морските дарове, то не съществува опасност от това да сбъркате. Всяка една риба или морски деликатес се приготвя по индивидуален начин и месни подправки. Бъдете смели и експериментирайте на воля.

Агиос Мамас – значителна местност на Халкидики

Агиос Мамас е праисторическа местност, разположена на площта на Халкидики. Всеки един от вас, който за пръв път се докосва до опиянението му, нека не забравя да посети това вълшебно място. Представлява една могила, в чиято западна част е открито гробище от Медната епоха. Селището се разполага в северната част на Касандра. Всяка година през първата седмица на септември върху територията му се провежда огромен панаир, където множество производители предлагат ръчно изработени съдове от мед, глина, както и сувенири, кожи и автентични храни. Благодарение на този панаир вие можете да се докоснете до атмосферата на Медната епоха.

Афитос – построено на скали върху 50 м височина

Афитос се разполага в североизточната част на Касандра. Това е и едно от най-оживените селища. Разполага с множество барове, таверни и заведения, чиито врати са широко отворени за посетителите. За тези от вас, търсещи шума и забавленията, Афитос им предлага всевъзможни места, не само оправдаващи очакванията им, но и сбъдващи мечтите на туристите.

Полихроно – центърът на Касандра

Полихроно се разполага буквално в центъра на Касандра. Това градче е едно от изумителните места, които несъмнено трябва да посетите, ако искате да се потопите в духа на гръцката култура. Плажовете, които са разположени в околностите на Полихроно, са смятани за едни от най-поддържаните в цяла Гърция. На територията на селището е открито древно гробище. В близост до Полихроно се намира и единственото на полуострова езеро, наречено Мавробара. Там се съдържат рядък вид водни костенурки.

Сани – луксозен курортен комплекс

Тези от вас, които вече са посещавали Касандра, навярно свързват Сани с множеството спа центрове, с които да се поглезите и да забравите за забързаното ежедневие и дългия списък със задачи, които отмятате всеки ден. Това селище е построено през 5 в. Пр. Хр. и е било център на поклонение пред древногръцката богиня Артемида. Днес там можете да покарате водни ски, да се поглезите с джет или да се гмурнете в кристално чистите води.

Шопинг и нощен живот

По всяка една от уличките на Касандра ще откриете магазинчета, предлагащи ви дрехи, сувенири и местни храни. Ако изгаряте от желание да пазарувате от световноизвестни марки, то нашият съвет е да посетите един от най-големите търговски центрове, известен под името Калитея.

Градчето притежава способността да ви изкуши с множество плажни барове, таверни, ресторанти, намиращи се на крайбрежната алея и приятни дискотеки. Забавлявайте се до зори и не пропускайте да опитате от вкусната гръцка кухня, чиито вкус ще помните много дълго време след това.