екскурзия Мексико острови цена

От Канкун и Ривиерата на маите (Ривиера Мая) на карибското крайбрежие до Пуерта Валарта и Лос Кабос на Тихия бряг, Мексико е истинско съкровище за европейските пътешественици, независимо дали сте сами или с компания. Макар и малко отдалечена от Европа, страната е наистина зрелищна дестинация, която си струва да посетите на всяка цена, тъй като може да ви предложи повече, отколкото подозирате.

Безкрайна природна красота

Припода в МексикоМексико се слави с едни от най-красивите залези в света, а за да им се насладите наистина, трябва да отидете или в пустинята, или на брега на Тихия океан. Оранжевите цветове, които просто ще секнат дъха ви, всъщност са резултат от специфичното местоположение на страната около северната тропична окръжност и се виждат през определена част от годината.Пурпурно червени величествени планини, които напомнят за далечно Мароко, се спускат към морето, което с тъмносините си води е дом на повече видове морски обитатели, отколкото можете да си представите.

Тюркоазена вода, бял пясък, кокосови палми и коралови рифове в хиляди цветове само чакат да бъдат открити. Но това е само един бърз поглед над една от най-красивите страни в света. Ако се загледате по-надълбоко и можете да откриете единствена по рода си флора и фауна, която може да засенчи всяко друго кътче на света.

Една от най-вкусните дестинации

Храна в МексикоХраната в Мексико е много повече от чипс, салса и енчилада. Тази страна има изключителна кухня, която ще ви смае със своето разнообразие. Така например, на южното тихоокеанско крайбрежие можете да се насладите на ястия, които са създадени от люти чушки, пиле и сирене, докато в района на Мексиканския залив ще откриете много ястия, приготвени с царевица и ванилия.Друга неочаквана изненада, която ще намерите в Мексико, са бобовите супи, заедно с ароматно свинско и червен пипер. Страната е известна с невероятната си улична храна, като такос и тамалес, която се предлага в големи количества, на страхотна цена и е винаги прясна.

Чудесно вино

Вино в МексикоИзненадва ли ви това, че виждате думата вино в тази статия? Всъщност първите лозя в Северна Америка са били засадени именно в Мексико. И тъй като времето е много подобно на това в Южна Европа, почвата (макар и песъчлива) кара ароматния плод да узрее бързо и да придобие специфичен вкус и мирис.Макар че мексиканското вино не е сред най-известните в света, то става все по-популярно, а с нарастване на славата му, все повече хора откриват и неговите вкусови и ароматни предимства.

Райски острови в близост

Острови в МексикоДве райски красиви места са разположени на няколко минути път с лодка от сушата на карибския бряг на Мексико – това са островите Козумел и Исла Мухерес. Козумел, който е на една ръка разстояние с ферибот от Плая дел Кармен, е световно известна дестинация за плуване и гмуркане с шнорхел.Мястото е известно с това, че над 85% от кораловите рифове на Националния морски парк „Козумел риф“ са защитени от мексиканското правителство, което означава, че ще бъдете пленени от всичко, което виждате около вас.

Тук ще срещнете акули, морски кончета и пъстроцветни рифови рибки, както и някои доста страховити пещери и подводни тунели, които ще можете да проучите, в случай, че не ви е страх. Исла Мухерес или „Островът на жените“, е още едно романтично убежище за бягство през зимата край бреговете на полуостров Юкатан.

За да стигнете до там, просто вземете ферибот от Пуерто Хуарес, който е само на няколко минути от Канкун. Ще се влюбите в неповторимия чар и разнообразие, тъй като островът е убежище за художници и музиканти, водолази и рибари, готвачи и богаташи. Много туристи идват тук, влюбват се в мястото се и се връщат отново и отново. Тези неустоими островчета са две от най-слънчевите и красиви места, които да посетите в Мексико.

Лесен достъп

Макар и отдалечена от Европа, Мексико е голяма и развита страна и да се стигне до нея е толкова лесно, колкото и да се отиде до Съединените щати. Полети има от Испания, Великобритания, Германия и куп други големи и лесно достъпни европейски дестинации.

Полетът може да е много удобен и приятен, което обаче ще зависи от билетите и авиокомпанията, която сте избрали. Съответно, по-евтините полети не винаги са лесни за понасяне, тъй като предлагат минимални удобства, а дистанцията е доста голяма и не за всеки е лесно да изтърпи часовете в самолета.