екскурзия анталия цена

Ако се чудите къде да отидете на почивка, то ние бихме могли да ви предложим няколко доста предпочитани дестинации. Там вие не само имате възможността да прекарате едни незабравими дни от лятото, но и да разгледате безброй много забележителности. А привлекателните средиземноморски плажове са нещо, на което трудно бихте могли да устоите. Какво ще кажете за прекрасна Анталия – мястото на истинския релакс?

Какво да видим в Анталия по време на нашата почивка

Ако сте от онези привърженици на морето и обичате да се излежавате часове наред върху нагретия от слънцето пясък, то имате възможността да не се отделяте от там дори и за минута. В Анталия плажовете са толкова прекрасни, че на човек му се струва, че времето прекарано там, минава прекалено бързо. Главният плаж винаги е препълнен с хора, но винаги бихте могли да се насочите и към другите останали плажове като Белдиби, Фаселис, Патара, Олимпус, Кас-Капутас или Кемер.

Забележителностите се намират в старата част на Анталия. Кварталът Калейчи е мястото, където ще можете да се докоснете до множество интересни забележителности.

Древният град Фаселис – не бива да го пропускате

Това място е изключително ценно за жителите на Анталия. Градът е бил построен през 6 – ти век. Разказва се, че Александър Велики го е използвал като военна база. Руините сочат, че точно на това място преди стотици години са намирали дом множество театри, музеи, храмове и други.

Карстови извори – естествена природна красота

Можете да се впечатлите от естествената природна красота на това място, още щом се разхождате. Успокояващите звуци на водата са един прекрасен начин човек да забрави за динамиката и проблемите и да се отдаде на заслужен релакс. Голяма част от терена, разположен около Анталия, е бил зает от варовикови формации.

Делфинариум и аквапарк – прекрасен начин за забавление на цялото ви семейство

Делфинариумът се намира в плажния парк. Там също така е бил построен и аквапарк. В съчетание тези два атракциона успяват да ви потопят в света на забавата и безспирната наслада. Ако силното слънце започне да става нетърпимо, то най-лесният начин да се прикриете от него е като се спуснете на някой от пързалките в аквапарка. Дължината им достига около 100 метра.

Делфинариумът, на свой ред, е една от основните туристически атракции. Редовно биват презентирани различни представления, включващи изпълнение на делфини, морски лъвове и бели китове.

Аквапарк “ Дедеман“

Този аквапарк се счита за един от най-големите в Средния Изток. Ако сте решили да отпътувате към Анталия със семейството си, то това би било идеалната почивка за вас. На територията на аквапарка са построени множество водни пързалки, както и места, където можете да релаксирате или да похапнете от вкусно приготвените местни ястия. Най-бързият и лесен начин за достигане до аквапарка се осъществява с автобус. Той редовно извозва желаещите от от Fevzi Cakmak Caddesi и   Lara Plaji.

Водопадите Дюден

На 10 км от източния плаж на Анталия се намират прекрасните водопади Дюден. Те безспорно са едно от местата, които ние горещо ви препоръчваме да посетите. Достигането до тях се оказва като детска игра. Можете да наемете кола или да се възползвате от услугите на градския автобус. Под водата ще можете да съзрете речно корито, наподобяващо на пещера. То се е получило, в резултат от натрупалите се вулканичен тиф и минерали.

В Анталия ще откриете множество забележителни места. Това е мястото, където бихте могли а опитате вкуса на несравнимата турска баклава, да се отдадете на шопинг с приятели, да прекарате заслужената си почивка на някой от плажовете там, да отпивате от оглаждащите коктейли и да се къпете в кристално чистите води. Трудно е да се опише красотата на това място, затова ние спираме до тук и оставяме на вас възможността сами да я изживеете.