екскурзия австрия цена

Искате ли да пропътувате мечтите си? Ние ви предлагаме една чудесна дестинация, която ще ви спре дъха за броени минути след като се потопите в нейната атмосфера.

Австрия е магическа страна. Тя ще ви привлече с богатата си култура, история и традиция. Навярно сте чували за гостоприемството на австрийците и за планинската им природа.
Ето, че дойде време да се сблъскате лично с тях. Милиони туристи прииждат от всеки един край на света, за да се сблъска с красотите и вълшебствата на страната. Ако сте любители на зимния отдих, то тук ви се гарантиран релакс и отдих. Голяма част от ски курортите се нареждат на челни позиции.

7 причини да посетите Австрия

Искате ли да разберете кои са най-посещаваните забележителности в Австрия? В тази статия ние ще ви разкажем за седемте топ предпочитани места на територията на великолепната страна. Започваме от възходящ към низходящ ред. Нашето проучване се провежда на базата на туристическите посещения за всяко едно от тях.

1. Двореца „Шьонбрун“ (Schönbrunn Palace) във Виена

Двореца ШьонбрунМного от вас си мечтаят да се докоснат до имперския стил, в който е построен двореца. Цветовете, в които е оцветен, са традиционните жълти тонове. Дворецът Шьонбрун е на първо място в класацията за най-посещаеми места в Австрия. И сега предстои да ви издадем една малка подробност. На територията на Шьонбрун се намира един от най-големите зоопаркове в света.

2. Крепостта Хоензалцбург

Едва ли всеки един от вас е запознат с творчеството на Амадеус Моцарт, но не съществува човек, който да не е чувал за този композитор. Известен в цял свят, Моцарт е роден в Залцбург и това е неговото родно място. С риск да подценим постиженията на този велик композитор, ще ви обявим и следващата атракция за града. Hohensalzburg е една от най-силните и добре укрепени крепости в Централна Европа.

3. Базилика Мариацел

Базилика МариацелСъвсем близо до Виена, почти на два часа път с кола, се намира базиликата Мариацел. Ако трябва да бъдем откровени, тя не е сред най-известните забележителности на възхитителната страна Австрия, но всеки един турист копнее да я посети. През 2007 година тя е била посетена от Папа Римски II (1983 г.) и Папа Римски Бенедикт XVI.

4. Виенското колело – Виена

Виенското колело
Няма човек, който да не е чувал за прословутото виенско колело. Ако се качите на колелото пред полезрението ви ще се открият прекрасни гледки към историческата част на Виена. Неотдавна е било обновено и „реставрирано“, с цел пълна безопасност на туристите и местните посетители.

5. Замъкът Шлосберг (Schlossberg) в Грац

Вторият по големина град в Австрия е известен под наименованието Грац. Там се намира и една от главните забележителности, които не бива да пропускате от списъка си с местата, които да посетите. Замъкът Шлосберг (Schlossberg) е това така вълшебно място, което ще ви накара да забравите за реалността. Уртурм е часовниковата кула, от където можете да наблюдавате целия град и неговите приказни сгради.

6. Музеят Сваровски, Инсбрук

С красотата на кристалите можете да се сблъскате в музея на кристалите Swarovski Crystal Worlds. Андре Хелер е човекът, който е проектирал това място. Повече от 8 милиона души са стъпили върху огромната площ на музея. Той разполага с 14 подземни зали и огромно парково пространство. Домът на кристалите успява да впечатли дори онези дами и господа, родени като изваяни естети.

7. Белведере, Виена

Имате възможността да посетите бившата лятна резиденция на принц Евгений Савойски. Това е дворцовият комплекс „Белведере“. Изумителният дворец ще ви заслепи с бароковия стил и навярно ще нахвърли и най-смелите ви представи за изящество.

За какво да внимаваме при посещението си в Австрия

В Австрия вие ще посетите едни от най-големите дворци в Европа. Тази страна е като ковчеже със пиратски съкровища: безценни и непреброими. За да се насладите максимално на забележителностите и да съхраните единствено приятни и неповторими спомени, то ние ви съветваме да проучите добре туристическата фирма, с която възнамерявате да пътувате. Ако сте решили сами да организирате екскурзията си до тази дестинация, то проучете внимателно всички алтернативи за нощувки, заведения за хранене, градски транспорт и места за развлечения.

Не носете голямо количество финанси в себе си, понеже, както в повечето европейски страни, така и тук, се разхождат обирджии, които могат да ви нападнат. Ако бъдете внимателни и предпазливи, разходката до Виена или Грац би могла да се превърне в най-запомнящия ден от живота ви.