екскурзия Сейшели цена

Сейшелските острови са една от най-желаните туристически дестинации по света. Те са изключително красиви и предлагат усещания, каквито е трудно човек да си представи.

Покрити с пищна зеленина и заобиколени със сапфирено сини океански води, те са считани за едно от най-добрите места за почивка в Индийския океан, конкурирайки се единствено от не много различните пейзажи на прословутите Малдиви.

Плажовете

Плажовете в СейшелиНа която и посока да сте се насочили и който и от Сейшелските острови да сте избрали да посетите, тази страна няма да ви разочарова по отношение на плажовете. Белите пясъци правят това място едно от най-желаните туристически дестинации по света.

Морската вода почти винаги е тиха и спокойна, а нейната температура е около 25 – 26 градуса през цялата година. Видимостта под водата надхвърля 60 метра, което прави островите сбъдната мечта за онези, които искат да прекарат ваканцията си в тропическия рай.

Под водата има разнообразие от корали и различни морски обитатели, а ако сте се насочили към тази част от света, това ще ви заинтересува, тъй като тук основната част от деня се прекарва в близост до или във водата.

Какво време да очакваме

времето в СейшелиСейшелските острови имат два основни сезона, които се определят от доминиращите към момента ветрове. Така например, от месец май до към септември югоизточните ветрове водят до по-сухо време.

Тези ветрове са постоянни, което прави почивката на островите изключително приятна, намалявайки усещането за жега. Тези ветрове могат да се сравнят с бризовете по нашето Черноморие.

Недостатък е, че на остров Махе някои от плажовете в югозападната част на острова могат да бъдат твърде бурни и неподходящи за плуване. В същото време, северните и източните брегове са по-атрактивни, тъй като ветровете духат от към посоката на брега.

По това време може да има и леко увеличение на нивата на водорасли във водата и на пясъка на плажовете по югозападните брегове. Това е особено голям проблем за Праслин, където това оставя неприятно усещане в туристите, които са решили да отседнат тук по това време от годината.

Тук като има повече вълни, морските води също така могат да са по-трудни за пресичане с лодка, в случай, че желаете да пътувате между островите. Внимавайте ако сте податливи на морска болест.

От октомври до април ветровете идват от северозапад. Бризът е по-нежен, повечето плажове са безопасни за плуване и до голяма степен са чисти от водорасли. По време на този период, обаче, особено през ноември и януари, има по-голям риск от валежи, което е основният недостатък.

Иначе температурите на островите са постоянно високи и през деня те варират от 27 градуса през най-студените месеци до около 32 през най-топлите дни през годината. Температурата не оказва голямо влияние върху избора на сезон за почивка на островите.

Храната

Храната в СейшелиКухнята на Сейшелските острови е уникална и не прилича на никоя друга, тъй като тя всъщност е смесица от вкусове от африканска, френска, китайска, индийска и английска кухня. Те са се съчетали по толкова неповторим и сложен начин, че на практика, кулинарното богатство можете да откриете на островите днес, не напомня на нищо друго по света.

През вековете подправките са комбинирани по начин, който позволява да се постигне наистина уникален аромат на местните гозби. Големият избор от сладки и пикантни храни прави сейшелската кухня сама по себе си голяма туристическа атракция за посетителите.

Местните съставки

Повечето от сейшелските ястия се базират на морски дарове и люти чушки. С много малък внос на стоки, съставките са изключително пресни и свежи и често идват директно от градина или пък просто са свалени преди няколко минути от риболовна лодка.

Има 10 различни разновидности на лютия червен пипер, всяка от които е с различен аромат. Всеки от тях е подходящ само за приготвянето на определени ястия, което само по себе си е нещо трудно за представяне.

Печена, пържена, сушена или сурова риба се сервира със задушени или варени зеленчуци, включително тиква, зелено манго или патладжан. Рибата се сервира и със сурови плодове и зеленчуци, които могат да се подправят с оцет. Някои от любимите на туристите ястия са тамаринд, къри, кокосова риба и зелена салата с папая.