екскурзия хърватия цена

Посещавали ли сте някога Хърватия? Докато много страни по света могат да се похвалят с това, че имат красива природа, перлата на Далматинското крайбрежие на Западните Балкани предлага изключително голямо разнообразие.

Хърватия може да се похвали с това, че има изключително различни един от друг пейзажи, в зависимост от това къде точно се намирате. Планини, езера, реки, Адриатическо море, гори и много острови са отлична предпоставка за една невероятна почивка.

Следващата Ривиера

Плитвишките езераДокато Дубровник, Сплит и Хвар са станали горещи точки за известни личности, богати хора и знаменитости от всички краища на света, все още в страната има безкрайно много възможности за настаняване на разумни цени и автентични местни ресторанти. За всичко това, обаче, най-добре би било да се насочите извън най-популярните туристически дестинации.

Ако се разходите из хърватската провинция, можете да получите наистина много за парите си. В същото време ще разбиете стереотипа, че тук вече може да се пътува само по луксозния начин и да се отсяда единствено в скъпи вили и шикозни хотели.

Плитвишките езера

Докато провинцията е сравнително евтина и предлага доста места, които да се посетят, не е зле да се отбиете и до някои от най-популярните дестинации в балканската страна.

Непременно отделете време на Плитвишките езера, които имат славата на най-красивите в цяла Европа. Те са едно истинско доказателство за това колко е могъща природата и какви шедьоври е в състояние да сътвори.

Насладете се на храната

храната в ХърватияКухнята на Балканите е сходна и ако посетите Хърватия, най-вероятно много от местните гозби ще ви напомнят за България. Има, обаче, също толкова много хърватски ястия, които са си уникални. Най-вероятно няма да ви изненада това, че преобладават морските дарове. Това е съвсем естествено, имайки предвид крайбрежното местоположение на страната и хилядите ѝ острови.

Задължително посетете Дубровник

ДубровникАко сте фен на „Игра на тронове“, вероятно вече сте разпознали това място. В прочутата телевизионна серия Дубровник заема своето специално място. Този град, обаче, е много повече от това. Той притежава чар, който малко градове, дори и в Европа, могат да демонстрират.Тесните улици оттекват под стъпките на посетителите, прохладата се носи във въздуха от монолитните фасади даже и в летните жеги, а крепостните стени ще ви върнат в средновековието.

В Дубровник можете да изследвате истинска история от древни времена, тъй като тя е много добре запазена и съхранена в местната архитектура. Малко места са се съхранили толкова добре във времето, но Дубровник със сигурност е останал напълно непроменен.

Извън Дубровник, но също в непосредствена близост до града, можете да посетите и остров Локрум, който също е от историческо значение, но притежава и магнетична естествена красота.

Хайде на плаж

плажа в ХърватияПлажовете на Хърватия са изключително красиви и в по-голямата си част са покрити или с едър пясък, или с малки кръгли камъчета. Това от една страна налага да носите чехли за по-голямо удобство на краката.От друга страна, обаче, морската вода е толкова чиста и прозрачна, че човек трудно може да си представи нещо друго с това измерение. Ако решите да се гмуркате с шнорхел ще можете да виждате 30 и повече метра пред себе си, което рядко може да се намери тук, в Европа.

Плажовете са разпилени във всички краища на страната, което я отличава от много други страни, където примамливи крайбрежия има само в отделни области. Да не говорим, че бреговата линия на Хърватия е една от най-дългите  света, така че със сигурност ще намерите място само за себе си.

Времето

Столицата на СтокхолмХърватия има средиземноморски климат, а летата са наистина топли, слънчеви и гарантиращи отлични условия за лятна почивка. Това при всички положения е много привлекаТелна особеност на редица Средиземноморски държави, но тук летат