екскурзия корсика цена

Разположена сред топлите води на Средиземно море,Корсика е френски остров, който в редица аспекти е по-близък до Италия и до нейната култура, отколкото до Франция и до това,което представлява самата страна. Островът е рядко населени и въпреки огромната си площ има всъщност население от едва 322 000 жители. Те са разпилени из целия остров, но основно в крайбрежните райони на острова.

Много малко са островите в Средиземно море, които могат да се похвалят с толкова хубава и запазена природа, колкото остров Корсика. Оставайки на разстояние от процесите по индустриализацията на нашето общество, островът се е запазил наистина много чист, а сравнително слабата му популярност като туристическа дестинация е причина за липсата на презастрояване, което е толкова сериозен проблем на много други места по Средиземноморието.

Днес остров Корсика е изключително запазен и в по-голямата си част е покрит от гъсти гори. Тук се срещат диви прасета, елени и какви ли не едри бозайници, които традиционно иначе са типични за континента. Дивата природа на Корсика е една от причините, които се крият зад неговата популярност. Много туристи пристигат тук за да се докоснат до вълнуващите еко пътеки на острова, да покарат колело, да опознаят дивата природа.

Плажове като от друг свят

екскурзия плажове цена

Плажовете на остров Корсика са толкова красиви, че изглеждат така, сякаш са дошли от друг свят. Те са бели като сняг, а в голямата си част пясъкът е изключително фин и нежен, бял като пудра захар.

На практика, по-голямата част от най-красивите плажове на Корсика са разположени по източното и особено югоизточното крайбрежие на острова.

Водите в тази част на Корсика са плитки и прозрачни, което прави това място привлекателно както за семейства, особено ако с тях пътуват деца. Плажовете са примамливи за периода от май до към октомври.

Обикновено през май морските води са малко по-студени, а през октомври е възможно времето да е малко по-променливо и нестабилно предвид смяната на сезоните.

Според познавачи, плажовете на Корсика са сред най-добрите на Европа, макар че славата им далеч отстъпва на много други по-популярни курортни центрове.

Времето е великолепно

Времето на остров Корсика е великолепно през по-голямата част от годината. То е изключително меко и приятно, както през зимните, така и през летните. Хората идват тук привлечени от великолепието на дългото сухо и горещо лято, от високите и жарки летни температури от 30 – 32 градуса на сянка, както и от гарантираната постоянност на летния сезон.

Зимните месеци са някак чувствително по-кратки от летните. Сезонът трае едва от декември до към февруари. Температурите са около 10 – 15 градуса на сянка, а слънчевите дни са в изобилие. Може и да е малко по-дъждовно, но все пак условията са наистина много добри за излети, колоездене и дълги преходи.

На практика, за летен туризъм е подходящо между 5 и 6 месеца в годината, като най-прекрасни са условията разбира се през летните месеци юни и юли. Август е твърде горещ, а освен това е и прекалено натоварен от към туристи, макар че тук трудно можем да говорим за пренаселеност с туристи.

Забавления

екскурзия корсика забавления цена

Остров Корсика е различен от повечето места по брега на Средиземно море. Мястото е наистина доста тихо и спокойно и ако сте в очакване на някое шумно и динамично място с многобройни нощни клубове, най-вероятно ще останете доста разочаровани от това, което ще намерите тук.

Развлеченията на Корсика са почти неизменно свързани с морето, с многобройните възможности за плажуване и разходки сред дивата природа, както и за похапване на свежа и прясна храна, особено морски дарове, в многобройните малки крайбрежни ресторантчета.

Всъщност, Корсика има точно тази силна страна да ви предложи една много добре съхранена природа и автентична недокосната средиземноморска култура. Именно това ще ви върне е началото, когато туризма по бреговете на Средиземно море започнал да процъфтява и всъщност това показва една наистина автентична природна среда в най-чист вид.

Където Италия среща Франция

Много специалисти, които изучават културата на Корсика, споделят впечатленията си от този великолепен остров. Те остават очаровани от начина, по който френската и италианската култура преливат една в друга, създавайки един абсолютен шедьовър от музика, език, изкуство и кухня.

Усещането да се разхождате по тесните улички на градчета като Порто Векио също напомня едновременно и за Италия, и за Франция. Това е може би най-красивия момент от посещението на острова, тъй като реално се докосвате до културата и на двете страни, но само с едно посещение на този прекрасен остров.