екскурзия Сен Тропе цена

В средата на 20-ти век на световната сцена се появява внезапно и без каквото и да предизвестие една нова туристическа дестинация. Тя много бързо набира популярност сред богатите и известните хора от Европа и Америка и бързо успя да се превърне в един от първите центрове на туризма по Средиземноморието.

Мястото се намира в живописна и идилична местност на брега на Средиземно море в южна Франция. Разполага с изключителни природни дадености и след своята премиера като луксозно място за почивка вече повече от половин век успява да запази своята изключителна репутация.

Градчето се нарича Сен Тропе и най-вероятно ви е доста добре познато от киното и телевизията. Сред първите появи на Сен Тропе на екрана е прословутата френска поредица ”Полицаят от Сен Тропе”. Филмът не само успява доста ефикасно да развесели зрителите, но също така успя да послужи и като изключителна реклама на малкото френско градче.

Красотата на Сен Тропе

Самото градче Сен Тропе е много чаровно и въпреки десетилетията нестихваща популярност, мястото е останало много идилично и спокойно. То все още е застроено със своите оригинални стари къщи, каквито можете да видите в култовия филм с Луи дьо Финес.

Много от сградите са доста стари и макар повечето от тях да нямат някакво особено голямо значени от културно историческа гледна точка, все пак всички те създават едно цялостно усещане с неповторима атмосфера. Тесните улички с много дървета изглеждат изключително семпли и въпреки това, мястото излъчва разкош и някакъв трудно обясним шик дори и в най-малките детайли.

Градчето е разположено на малък полуостров, който от едната страна образува закътан и тих залив. Спокойните му тъмносини води примамват голямо разнообразие от заможни туристи, които дори не желаят да се излегнат на пясъка, а предпочитат да мързелуват на яхтата край брега.

Мястото действително заслужава интереса, на който се радва, тъй като не само градчето, но и местността е също изключително живописна, надарена с прекрасно крайбрежие. Плажовете са едни от най-добрите в Европа. Покрити са със златист пясък, а чистотата им е гарантирана.

Морските води около Сен Тропе са също много спокойни и тихи, а също така и много прозрачни и спокойни. Те се затоплят бързо през лятото още с първите слънчеви лъчи, особено що се касае до заливчето, което остава защитени между Сен Тропе и континента.

Времето в Сен Тропе

екскурзия сен тропе време цена

Сен Тропе привлича туристите на първо място с хубавото време, което е много типично за този район. Температури, валежи и слънчево греене се съчетават по оптимален начин за да превърнат малкото селище в рай.

Сен Тропе има субтропичен климат и за това място са характерни два сезона – зимен и летен. Към тях може да се добави само наличието на незначителна кратна пролет, която съществува колкото да се предопредели прехода между зима и лято, както и кратка есен, която подобно на пролетта преминава за наистина доста кратък период от време.

Температурите са високи през лятото и меки през зимата. През юли и август, които са най-горещите месеци, термомерите показват до около 32 – 35 градуса на сянка. През зимния сезон (основно през януари и февруари), температурите са около 10 градуса по Целзий.

Характерна особеност на местния климат е, че високите планински вериги на север пречат на студените северни ветрове, в резултат на което се стига до доста приятен микроклимат, изключително характерен само и единствено за района на южна Франция.

От гледна точка на валежите това място много умерено и приятно. Обикновено летата са сухи, като леки летни валежи падат в изключително редки случаи. Обикновено по-голямата част от валежите падат над Сен Тропе през есенния и зимния сезон, когато и температурите са най-ниски.

Плажният сезон в района на Сен Тропе не е сред най-дългите в Европа, но все пак предлага добра продължителност от май до към края на септември. Важно е да отбележим, че не целия май влиза в сметките, тъй като в началото времето е все още хладно, а морската вода си е направо студена.

Във всеки случай, започне ли веднъж, летният сезон не прекъсва до самия край, като това означава, че няма студени дни с лоши метеорологични условия за плаж.

Из околностите на Сен Тропе

екскурзия сен тропе околности цена

Извън града ще откриете красиви и нежно извити хълмове, които са покрити със зеленина. Ако посетите това място в подходящия момент от годината,и по-точно през летния сезон, ще можете да се докоснете до красотата и уханието на лавандуловите полета.

Със сигурност провинцията на Сен Тропе е наистина прекрасна, още повече, че мястото се намира в преходна зона, където Алпите срещат Средиземноморското крайбрежие. Това предопределя богатото разнообразие на растителни видове тук и на разнообразието от вкусни плодове и зеленчуци, които се отглеждат в района.

В близост до редица легендарни места. Сред предимствата да посетите и да почивате в Сен Тропе е възможността да отскочите до някои наистина великолепни места в района, като например до Кан, където всяка година се провежда един от най-големите в света филмови фестивали или пък Монако, което е известно като най-богатата и безопасна страна в света.

Друг изключителен град в близост е Ница, която е толкова добре позната от киното и телевизията.

Високите цени са най-неприятната страна на Сен Тропе

Всяко място си има своите недостатъци и в случая на Сен Тропе това са цените. Като цяло крайбрежното градче е известно като доста скъпо място за почивка. Цените тук са изключително високи като цяло, макар че това не на всякъде е така.

Ако сте по-настоятелни и разгледате възможностите в мрежата ще откриете, че има хотели на необичайно приемливи цени, макар че в повечето случаи те са на по-изолирани места. Ако обаче се лишите от лукса да почивате на някоя съвсем централна локация, тогава вече можете да попаднете на цени, които не са по високи от тези в лъскавите курорти на България.

Дори и ако обаче попаднете на евтин хотел, с ресторантите няма да ви е толкова лесно. В повечето случаи става дума за по-скъпи места и цени, които са доста по-високи от средните на континента.

Сигурност

Нивото на сигурност в Сен Тропе е много високо. Градът е изключително спокоен и безопасен, а тук сигналите за извършени престъпления са смайващо ниски. Това се дължи на като цяло по-високия статус на повечето хора, които живеят в този район.