екскурзия Полша цена

Полша може на пръв поглед и да не ви изглежда като традиционната туристическа дестинация, но ако погледнем зад стереотипната картина, ще видим, че всъщност страната може да предложи изключително много на всеки пътешественик. Най-неоспоримото предимство, което балтийската страна притежава е това, че тя е наистина изключително разнообразна, така че независимо от интересите си, човек лесно може да открие себе си сред нейното безкрайно разнообразие.

Красивите плажове

плажове в ПолшаНай-вероятно никога не се сещате за страните от Северна Европа когато става дума за красиви плажове. И въпреки това, те са факт. Полша може да ви предложи повече пясъчни бели плажове от всяка друга европейска страна.Причината, поради която те не са толкова популярни, несъмнено се крие в това, че тук летният сезон е по-кратък. В действителност можете да се възползвате от тях приблизително около 60 дни в годината или най-общо казано – от края на юни до края на август.

Предимството е, че в повечето случаи те са доста тихи, спокойни и идилични, заобиколени от борови гори. Морските води са плитки и прозрачни, а температурата на водата е до около 22 – 23 градуса в разгара на лятото, което напомня на България през септември или юни.

Времето

времето в ПолшаПолша има приятен климат, при който най-лошото са твърде ниските температури през периода от края на декември до края на февруари. През останалата част от годината полският климат е доста приятен и предлага възможността да се насладите на дълги разходки и дейности на открито.Тук обикновено няма нетърпими летни жеги, каквито можете да преживеете в България, тъй като в разгара на лятото през юли температурата тук е около 24  – 25 градуса на сянка.

Край брега на морето е малко по-ниска отколкото във вътрешността на страната. Така че ако търсите възможност да прекарате едно невероятно лято, пълно с дейности на открито, помислете за полша.

Пълна с история

историята на ПолшаПолша предлага на своите посетители възможността да се докоснат до нейната изключително богата история. Страната е особено наситена със събития от периода на първата и втората световна война, за които историческият център на столицата Варшава пази болезнени спомени.Днес навсякъде из страната можете да видите всевъзможни паметници на културата, напомнящи на драматичното минало на страната. Можете да видите, обаче, не само паметници на съвременната история. Полша е наситена и с многобройни замъци, които са спомен от кралското минало на страната.

Красотата на Краков

красотата на ПолшаПерлата на Полша е Краков. Градът се смята за един от най-красивите в Европа и носи дух, какъвто много малко места притежават. Той е един истински шедьовър, който притежава архитектура, спираща дъха на посетителите.Счита се, че градът е едно от най-привлекателните места на континента за ценителите на старото и за всички онези, които искат да видят облика на един класически европейски град със стари сгради и исторически фасади.

Кулинарен хъб

Кулинарния хъб в ПолшаПолша предлага изключително голямо кулинарно богатство, което се изразява не само с безкрайно голям избор на ястия, но и в изключително ефектен начин, по който те да бъдат приготвени. Страната е на кръстопът между Източна и Западна Европа, с което притежава черти от кулинарията и на двата свята.Освен това, страната има обширни ферми и плодородни земи, от които идва много висококачествена продукция. Днес страната изхранва с производството си голяма част от държавите в Европа, при което можете да си представите колко ниски са цените в самата Полша, а да не говорим за разнообразието, което може да ви смае.

Забавленията не свършват

Полша е едно от местата в Европа, където забавленията никога не свършват. Тук винаги можете да попаднете на невероятни нощни клубове, барове и ресторанти, което ви дава възможност за всякакъв род забавления навън.

Местните жители сами развиват тази индустрия, без да чакат на туристите, тъй като в местните традиции е вкоренено хората да се забавляват до насита.