екскурзия испания цена

Италия е точно онова място, което всеки един човек трябва да посети поне веднъж в живота си. Атмосферата на това място е просто божествена. За това допринасят не само забележителностите, намиращи се на територията на Италия, но и заведенията, в които се приготвя изключително вкусна и апетитна храна.

Някой дори разказват, че всеки един камък, намиращ се на територията на величествената страна, има своята история и минало. Тук ще видите едни от най-известните световни забележителности.

1. Кулата в Пиза / Пиза

Кулата в ПизаТова е един от символите на страната. Тя е била построена през далечната 1173 година. Непременно трябва да я посетите при пътуване до Италия.
Малко след като строежът й бил приключен голяма част от населението забелязали, че сградата започва да се накланя на една страна.

Най-вероятно това се дължи на липса на проучвания за издръжливостта на почвата, върху която се стартира строежът. През 1987 година наклонената кула е добавена към списъка на ЮНЕСКО.

2. Помпей / Кампания

Ако искате да наблюдавате едно от най-уникалните места в Италия, то това е Помпей. В подножието на вулкана Везувий се намира това вълшебно място, което всеки един от вас трябва да посети, докато е жив. През 1 –ви век преди Христа от небето заваляли вулканичен прах, лава и парчета пемза. Жителите на Помпей, както вършили ежедневните си дейности, изведнъж били заринати.

3. Фонтанът Треви / Рим

Фонтанът ТревиАко хвърлите монета в този фонтан, поверието гласи, че някой ден отново ще се върнете на това място.Този фонтан се приема като един от най-красивите в света. Никой не пропуска да хвърли монета във водите му с надеждата да се върне отново.
Фонтанът се състои от няколко човешки фигури. Най-главната изобразява бог Нептун – покровителят на морето.

4. Колизеумът / Рим

КолизеумътКолизеумът е също толкова известен, колкото е и наклонената кула в град Пиза. Основната цел на това място е била да служи като терен за забавление на римляните.

На територията на Колизеума са се провеждали безброй много гладиаторски битки, а трибуните са били изпълнени с хора от всеки един социален статус.
Днес, обаче, на територията на това място почти нищо не е останало.

5. Канале Гранде / Венеция

Канале ГрандеТова е един от най-големите канали. Той е и романтичен символ на Европа. Над канала се извисяват огромен брой мостове, всеки един от които е в състояние да ви удиви със своята архитектура. Едни от най-възхитителните места са „Мостът на въздишките“ и „Понте Риалто“.

Всеки един, които посещава това място, нека не забравя да посети още и великолепните дворци, разположени около водната алея.

6. Вулканът Етна / Сицилия

Вулканът е най-големият в Европа. Той е висок 3323 метра. Вулканът е отнел хиляди човешки живота и е унищожил не малък брой градове и села. И въпреки това той е посещаван от множество туристи. Някой от тях пристигат в Италия единствено да се докоснат до величествените размери на вулкана Етна. Първото му изригване е било през 5–ти век преди Христа.