екскурзия тасос цена

Тасос е сред предпочитаните дестинации за осъществяване на всякакъв вид почивки, както за спокойни, така и за по-активни ваканции. Ако се чудите кое по точно превръща острова в желана дестинация, то ние ще ви помогнем да достигнете до истината.

Тасос е съчетание между чисти плажове, кристална вода, красива природа и съхраняване на гръцките традиции. Освен това, той е предпочитан не само за дълги летни ваканции, но и за кратки уикенд почивки. Това е резултат от непосредствената му близост до континента. Делят ги едва 7 км.

На какво ви прилича Тасос, ако го наблюдавате отдалеч? Островът наподобява потънала в морето планина, покрита с девствена природа. В градините на острова се отглеждат смокини, маслини, нарове и друг вид растителност.

Тасос – богата история и множество археологически находки

Тасос е място, където можете да се докоснете до богатата гръцка история и да отпиете от културата и традициите на местните граждани. На хълма на Тасос са разположени редица забележителности, сред които най-ярко се открояват светилищата на Артемида и Дионисий. Античният театър, Акропола и храмът на Атина.

Панагия е старата столица на острова, която ние ви съветваме да посетите задължително. Искате ли да си организирате едно истинско пътуване във времето? Направете го сега. Местната църква, намираща се в Пещерата на дракула е една сред най-интересните забележителности на града.

Тасос – запознайте се отблизо с това вълшебно място

Екскурзия тасос вълшебно място цена

Мнозина от гостите на острова предпочитат да се запознаят предварително с това какво предлага той, какво можем да посетим и от какво да се предпазваме, докато протича престоят ни на неговата територия.

Именно поради тази причина ние съумяхме да отсеем най-важната информация, по която да се ръководите, встъпвайки на територията на гръцкия остров.

 

Ако ви се налага да посетите здравен център, то можете да го откриете много лесно. Аптеките са доста на брой и от там бихте могли да си закупите всякакъв вид медикаменти, нужни ви в конкретния случай.

В случай че ситуацията изисква частен лекар, то в много от градовете ще откриете такъв. Стига толкова за грижите, относно  здравето ви. Нека сега да ви разкрием някой подробности относно античните ценности на острова.

Строго забранено е изнасянето на антични предмети. Ако все пак ви се налага да извършите подобен вид трансфер, то от вас се изисква да разполагате с конкретен сертификат, издаден от гръцкото министерство на културата и науките. Не позволявайте да си позволявате своеволия. При липсата на този сертификат, ви грозят строги наказания,за които дори не бихме желали да ви уведомяваме.

Ако се храните в заведение, без значение дали сте на обяд или вечеря, то добре би било да се запознаете с политиката на бакшиши. Практикувана на остров Тасос. Бакшишът там се оставя след приключване на сметката върху масата. Той е в размер на 10 %. През летните месеци от годината за да се разчистят масите след посещение на туристите, се включват на помощ и деца, които остават изключително доволни когато намерят малък бакшиш, оставен за тях.

Манастири, които да посетите

Екскурзия манастирът Архангелу цена

Манастирът „Архангелу“ бива построен директно върху скалите. Тържествата, които се провеждат на територията на манастира, обикновено могат да се наблюдават на третия ден на Великден.

Там са строго забранени снимките, както и това да влезете, без да ви бъдат покрити коленете или раменете. Други,  известните за острова манастири, са Панагиас и Свети Пантелеймон. Той се намира в близост до Казавит, във вътрешната част на острова.

Музеят на зехтина в Паная

Там ще можете да наблюдавате процедурата на извличане на зехтин от маслините. Този метод е започнал да се практикува още през древността, та чак и до наши дни.

За целта са се използвали огромни камъни, служещи за пресоването на маслините и получаване на готов продукт в най-чистата му форма, наречен зехтин.

Ако желаете да пропътувате мечтите си, то ние ви съветваме да не пропускате да посетите това величествено място, намиращо се в нашата съседка Гърция.