екскурзия халкидики цена

Трудно и почти невъзможно е да се опише величието и красотата на този полуостров, намиращ се в Северна Гърция. През последните няколко години той се превърна в една от най-предпочитаните дестинации за лятна почивка на българите. Няма човек, който да го е посетил и да не се е впечатлил от кристалните води и безкрайните пясъчни ивици. Ако сте един от малкото все още недокоснали се до божествената красота на Халкидики, то ние ви препоръчваме следващата ви почивка да бъде организирана върху територията на полуострова.

Може би сте се сблъсквали с неприятните последици от претъпканите български плажове, които не ви позволяват да се почувствате като на почивка? Ето защо пристигайки в Халкидики, то първото нещо, което забелязвате е избора от възможности. Можете да подбирате сред нежния фин пясък и кристално чисти води или да заложите на по-едрите песъчинки, спомагащи за придобиване на перфектен тен, по-добър дори и от многократни посещения в елитен солариум.

Повече от 62 плажа се разполагат на територията на Халкидики. Всяка година най-малко 50 от тях получават „Син флаг“. Затова и на повечето туристи им е невъзможно да отличат кой плаж е по-добър за прекарване на лятната ваканция. Ние сме се погрижили да ви отсеем едни от най-предпочитаните, според класациите от последните няколко години. Така имате възможността да се ориентирате в коя част на Халкидики да организирате своята почивка, спрямо личните си предпочитания.

Изберете своя любим плаж

Сани е един от плажовете в Халкидики, който се определя като номер едно сред останалите. Той се намира в ръкава Касандра. Често бива сравняван с едни от най-популярните световни плажове като Канкун в Мексико или Шарм ел Шейх. Страхотно, нали?

Плажът бива обиколен от борови дървета. Те са разположени в частта около сушата. Това, което го описва най-добре, са тюркоазено синята вода и нежният ситен пясък, промъкващ се из между пръстите ви и докосващ нежно вашата кожа. Сани, най-общо казано, е един от най-добрите курорти не само в Касандра, но и на целия полуостров Халкидики. Именно поради тази причина той предлага на посетителите си множество атракции, от които да се възползват през времето, в което преминава тяхната бленувана почивка. На територията на този курорт се провеждат едни от най-зрелищните фестивали в Гърция. Това място е подходящо както за семейни почивки, така и за щури забавления, прекарани в огромна и весела компания с приятели.

Кариаци се разпознава още като Плажът на Забравения град. Там имате реалната възможност да се сблъскате с девствената природа и да отпиете от неземната красота на това място. За разлика от Сани, това място е в пъти по неизвестно. Ако искате да стигнете до него, то трябва да бъдете доста внимателни, тъй като до това място се стига по черен път, който отбива от главното шосе. Плажът ви предоставя възможността да се потопите в кристалната вода на бяло море и никога да не съжалявате, че сте го посетили.

Каламаци е популярен сред къмпингарите. На самия плаж се разполага и къмпинга. Ако се чудите кое време от годината е най-удачно да го посетите, то ние бихме ви препоръчали юни или септември. Тогава там е сравнително по-спокойно, като липсват огромните тълпи от хора и времето е благосклонно към туристите. Температурите са приемливи. Според митовете за Одисей се твърде, че от това място той е тръгнал към микенските градове. Ние не можем да бъдем сигурни в това и все пак ви препоръчваме ако все още не сте били тук, то рано или късно да прекарате част от свободното си време отпивайки от вълшебството на Каламаци.

Има и още много други плажове, сред които да направите своя избор, но ние смятаме, че тези трите са възможно най-правилния избор. Ако искате да пропътувате мечтите си, то Халкидики е дестинацията, която заслужава да бъде посетена от всеки един.