екскурзия Мавриций цена

Някога Марк Твен с право е изрекъл фразата, че Бог първо е създал остров Мавриций, а след това по негово подобие е сътворил и Рая. Няма да се зненадате, че е казал това, ако поне веднъж сте виждали островната страна, разположена сред топлите води на Индийския океан.

Малкият остров се намира на изток от Мадагаскар и е два пъти по-голям от Хонг Конг, но едва ли има някой, който да не е чувал за това място с население от един милион жители.

Някога това място било дом на легендарната птица додо, която вече е изчезнал вид, но днес тук също могат да се видят не по-малко причудливи видове животни и растения.

Този тропически остров предлага изключително приятни летни температури, освежаващи ветрове и достатъчно слънчева светлина за да задоволи и най-претенциозните посетители.

Плажовете на Мавриций

Плажовете в МаврицийТъй като Мавриций е остров, разположен в тропическите води на Индийския океан, не далече от островите Реюнион и Родригес, едва ли ще ви изненада това, че тук се намират някои от красивите плажове в света.

Отразяващата огледална повърхност на топлата тюркоазена вода и безкрайните бели плажове с кокосови дървета, правят Мавриций идеална туристическа дестинация за търсачите на райски красиви плажове.

Остров Мавриций предлага на посетителите голямо разнообразие от красиви бели пясъчни ивици и плитки сини лагуни с прозрачни води, в които да се гмуркат в търсене на приятна прохлада.

Бреговата линия на остров Мавриций е с дължина около 330 километра и почти навсякъде можете да намерите някой от приказен плаж, на който да релаксирате необезпокоявани под слънчевите лъчи.

Друго голямо предимство на Мавриций е, че целият остров е заобиколен от коралови рифове, които на практика са създали огромни пръстеновидни лагуни, обикалящи около острова.

Тези лагуни не само красиви с кристално чиста вода, но и осигуряват спокойни условия, идеални за плуване, къпане и гмуркане с шнорхел, даже и ако планирате да правите това за първи път.

На много от тези плажове със сигурност ще намерите хотели и морски курорти. Важно е обаче да знаете, че всички плажове на Мавриций са публични, тоест никой не може да ви забрани достъп до плажната ивица.

Удивителна природна красота

природата в МаврицийМавриций има около дузина природни резервати и ботанически градини, които не бива да пропускате да проучите, както и многобройни места, от които да се насладите на вълнуващи планински гледки, водопади и тропически гори.

Най-старата ботаническа градина в южната част на острова, Ботаническата градина на Сър Рамоголам в Пампломуси има 500 вида растения, включително гигантски водни лилии и повече от 80 сорта палма.

В Île aux Aigrettes, край югоизточното крайбрежие на Мавриций, можете да намерите ендемични видове, като керели и розови гълъби, както и гигантски костенурки, които не се срещат на други места по света.

Огромно богатство от вкусове и аромати

Храна в МаврицийМаврицийската кухня е една от най-разнообразните в света, с влияния от френски, индийски, африкански и азиатски кухни, които се събират, за да създадат уникални вкусове, каквито не можете да намерите на друго място.

Не забравяйте да разгледате менютата на ресторантите за рецепти с риба виндай, пиле или риба калия (смесена със зеленчуци), овнешки халим (супа), класическа доматена пилешка супа и много други.

Можете също така да опитате маврициански закуски като dhal puri – вид традиционен плодов хляб, пълен с пикантен грах. Опитайте известната на острова бяла риба, която на вкус леко наподобява на червения хайвер.