Градовете в Люксембург

Разположена в самото сърце на Европа, територията на Люксембург е затворена между Германия, Белгия и Франция. Тя е изпълнена със замъци, малки странни градове и с толкова много история, че човек не може да повярва на очите си колко много може да види само в рамките на една 10-минутна разходка.

Люксембург е дестинация, която в никакъв случай няма да ви разочарова. Можете да посетите страната дори и ако разполагате само с два или три дни. За такива по-дълги уикенди, това място е просто идеално. То ще ви осигури възможността да прекарате една кратка, но изпълнена с преживявания почивка.

Причината, поради която Великото херцогство може да бъде посетено дори и само за един уикенд е малката му територия. Тя може да бъде обходена много лесно и без големи усилия. Ето и какво може да ви предложи тази малка и наситена с всевъзможни забележителности страна.

Има идеален климат за дълги разходки

Освен ако не сте от онези хора, които обичат да се пържат на 40-градусови жеги и да се потят като в сауна, Люксембург може да ви хареса изключително много от гледна точка на климатичните условия, които предлага.

Люксембург е идеален за пешеходен туризъм, именно защото има мек и приятен клима. През лятото температурите са около 24 градуса, а през зимата са около 5 – 10 градуса.

Независимо дали обичате следобедните разходки край брега на езерото или прекосявате планинските местности, климатичните условия ще ви позволят да запазите приятно усещане за комфорт. Пролетния характер на времето позволява пищната и тучна зеленина да се запази за много дълъг период от време през годината.

Замъци, замъци и пак замъци

Ако трябва да изтъкнем само една наистина много добра причина, поради която да посетите Люксембург, това е, че страната притежава едно наистина невиждано разнообразие от замъци.От ренесансовите стилни замъци до средновековните руини от камък с лишеи по стените и пълни със стаи и помещения за изтезания, страната има много голям брой красиви замъци, чакащи да бъдат открити.

Най-хубавото е това, че изобщо няма да ви се наложи да обикаляте за да видите всичко това. Току сте напуснали единия замък и след малко вече следващия се извисява някъде наблизо с цялото си достолепие и величие.

Рай за любителите на историята

Люксембург има много богата и наситена история, която е  съхранена в многобройните музеи на страната. Това е най-добрият начин да се запознаете на кратко с историята на Великото херцогство, защото музеите по един много умел начин успяват да ви запознаят с есенцията и същината на историята на един народ.

Освен това, те ще ви докоснат и до културата, традициите и архитектурата на малката европейска страна, така че ще можете да се доближите по един много елегантен начин до това, което Люксембург представлява и може да предложи.

Самият град

Градовете в Люксембург
Може не знаете това, но столицата на страната на Люксембург е град, наречен със същото име – Люксембург.  На територията на цялата страна има много голям брой градове, за разлика от широко разпространеното вярване, че самото Херцогство е град-държава.

Всъщност тук има множество по-малки и по-големи населени места. Столицата е най-голямата метрополия на територията на страната и е дом на малко над 110 000 жители.

Тук ще откриете множество музеи, кафенета, история и калдъръмени улички, които ще ви очакват. Градът е идеален за обхождане пеш, а цялата му територия може да бъде обходена без проблем.

Това е една от малкото европейски столици, които могат да се обходят без превозно средство в рамките на няколко часа.

Има невероятна култура за хранене

Храна в Люксембург
Може да не знаете това, но Люксембург има изключително богата култура на хранене. От една страна, Херцогството е повлияно от съседните Германия, Франция и Белгия, а от друга страна има и много свои собствени черти.

Докато сте тук ще можете да се насладите както на превъзходната местна кухня, така и на ястия от цял свят, приготвени от най-добрите готвачи. Ако трябва да започнете с нещо, тогава опитайте местните традиционни кнедли.