екскурзия панама цена

Когато правите планове да си организирате една незабравима почивка в Северна или Южна Америка, уверете се, че не пренебрегвате този скъпоценен камък. Ако не е в списъка ви с места, които искате да посетите, вероятно причината е просто в това, че не познавате Панама и не сте чували достатъчно за нея.

Ако не сте достатъчно запознати с това късче от рая, тогава просто трябва да посъберете малко повече информация за нея и повярвайте, ще поискате вече да сте пристигнали там.

Панама е изключително лесно достъпна туристическа дестинация, като тук се помещава и най-голямата авиокомпания в цяла Северна и Южна Америка. Повече от 60 директни полета се движат между Панама до различни части на континента, а авиокомпании от цял ​​свят летят до и през летището в Панама минута след минута. Ако се притеснявате за това, че ще стигнете до тук трудно, просто недейте – достъпността не е никакъв проблем.

Превъзходен климат

Климат ПанамаПанама е страна с топъл тропически климат. Тук времето е почти без промяна през всички 12 месеца от годината, а температурите са между 29 и 32 градуса през всички сезони.Представете си, че от януари до декември времето е както в нашата страна през юли, но с повече валежи. Небето винаги е покрито с разкъсани облаци, но слънцето грее абсолютно всеки ден.

Няма да е нужно да се товарите с тежко и топло облекло, защото такова няма да ви  необходимо при всички положение. Ще можете да се наслаждавате на времето през цялото време от ваканцията си и ще се уверите, че няма нищо по-добро от тропическия климат.

Малка и лесна за прекосяване

Панама граничи както с Тихия океан, така и с Атлантическия океан, като между тях сушата може да се преодолее с автомобил за около два часа. Въпреки това, малкото разстояние и пренаситено с всевъзможни забележителности и с хиляди места, които си струва да се посетят.

За малката си площ, Панама е невъобразимо разнообразна, като предоставя изключителни възможности за гмуркане, рафтинг, сърфинг, гмуркане с шнорхел и какво ли още не.

Няма спор, че всичко това прави страната дестинация номер едно както за търсачите на спокойствие и уединение, така и за любителите на силните преживявания.

Ниски цени за една бюджетна почивка

почивка ПанамаАко търсите отдалечена тропическа дестинация, в която да намерите добър хотел на цена по-малка от 50 евро на вечер тогава Панама трябва задължително да влезе в списъка с места, за които да помислите. Не само, че ще получите лукс на ниска цена, но освен това и ще имате възможност да се възползвате от куп услуги извън хотелския комплекс, без при това да трябва да плащате много. Само ако веднъж имате възможност да сравните цените на ресторантите с тези в Европа, повече няма никога да можете да седнете в европейско заведение без да се възмутите от цените в менюто.

Най-ароматното кафе и най-вкусната храна

храна ПанамаСпоред голяма част от заклетите почитатели на кафето, панамското кафе е считано за най-доброто. То е известно по цял свят със своите вкус и аромат, така че, ако сте свикнали да пиете инстантно кафе, особено от това, което се предлага по големите вериги за бързо хранене, трябва да се подготвите за неподозираните усещания, които огнената напитка ще ви предложи.Панама е известно като мултикултурна дестинация и няма по-добър начин да се уверите лично в това от възможността да се вкуси удивителната местна храната. Тайната на уникалния вкус, обаче, не е само в смесицата от култури, но и в огромното богатство от свежи и пресни продукти.

Панамският канал

Панамският каналПанамският канал е едно от най-големите постижения на инженерството в света, но дори и да не сте инженерен ентусиаст, каналът все още си заслужава да бъде посетен, разгледан и сниман.Застанете на някоя от платформите за наблюдение и вижте как корабите продължават пътуването си до и от океана, изкачвайки се или спускайки се с помощта на шлюзове. Със сигурност няма да останете разочаровани и ще запомните това за дълго.

Рядък мултикултурализъм

Рядък мултикултурализъмПанама съчетава огромно разнообразие от култури, за което може да завиди дори държава като САЩ. Вярвате или не, в тази толкова малка страна има седем различни групи от коренното население, които са успели да съхранят своя собствен език и до ден днешен.Освен това народът на Панама е смесица от европейци, африканци, индианци, азиатци и какви ли още не етнически групи. Панама е наистина страна на кръстопът, с което заема едно от първите места в света по отношение на своето културно многообразие.

Природата наистина си заслужава

приподата на ПанамаАко от всичко казано до сега не сте стигнали до този извод, знайте, че страната е една от най-красивите в света. От белите плажове с кокосови палми до гъстите екваториални гори, през всички планински езера, вулкани, реки и каньони, Панама е същинско съкровище за любителите на дивата природа.