екскурзия атина цена

Атина – това безспорно е един от най-древните градове в света. Някой все още чувайки наименованието на града, правят автоматично асоциация с мястото, на което Сократ е „развращавал младежта“. Всеки един от вас, който е решил да посети това изумително място, то ние сме длъжни да ви посъветваме за нищо на света да не пропускате по-долу изброените места за посещение.

Осмото чудо на античния свят – Акропола

Дори смятаме, че няма смисъл да го споменаваме, тъй като това е мястото от което трябва да стартира вашата обиколка на Атина. Новият музей на Акропола разполага с обширен и приветлив ресторант, където да приветства множество туристи, прииждащи от всички краища на света. Входът за това внушително място е 12 евро. Ако се нуждаете от друга по-подробна информация, то ще я откриете на страницата на нашия сайт.

Хълмът Ликавитос

Искате ли да се докоснете до панорамата на града? Ето, че този хълм е най-високото място в Атина, позволяващо на всеки един да се любува до безспир на спиращата дъха гледка. От това място имате възможността да съзерцавате и Егейско море. До Лакавитос можете да стигнете по два начина – с въжена линия или да се изкачите пеш.

Площад Синтагма

Потопете се в сърцевината на Атина . Там се намира самият площад Синтагма. Той представлява огромна квадратна площ, която умело свързва всяка една от околните улички, превръщайки всичко около себе си в едно цяло – невиждана красота, на която се възхищава всеки посетител на Атина. Там се намират множество огромни сгради, които днес са се превърнали в банки, офиси, хотели и други. В близост се разполага и сградата на парламента.

Национален исторически музей

Ако ли в един момент се отегчите до болка от всяка една древна подробност около гърците, то ние ви съветваме да разнообразите ежедневието си, посещавайки Националния исторически музей. Там се съсредоточава по-малко възпяваната гръцка история. В самата сграда за около 60 години се е помещавал и парламентът.

Храмът на Зевс

Най-големият храм в Гърция несъмнено е храмът на Зевс. Той се е строил в продължение на цели седем века. Ако трябва да сме откровени с вас, то следва да ви изясним някой от основните факти. От този храм чисто и просто не е останало почти нищо. Самото величие, обаче, е напълно достатъчно да се замислете съсредоточено върху миналото на древните гърци и за славата на Зевс Олимпийски.

Древната Агора

Агората е място, което през древността е било преминавано стократно на ден от забързани граждани с мръсно бели роби. Това място се възприема единодушно като сърцето на Атина. Там се намират множество статуи, символизиращи какво ли не. Не забравяйте да го посетите – там ще опитате от магията, която не може да се опише с думи. И все пак едва ли има човек, който е отишъл в Атина, а е забравил да посети Древната Агора.

Квартал Плака

Ние се чувстваме двъжни да ви изброим буквално онези от местата в Атина, които за нищо на света да не пропускате от списъка си за посещаване. Тази зона е изцяло изпъстрена с онези познати ви китни и тесни улички, построени от павета. Ако седнете в някое от ресторантчетата и вкусите от традиционните там ястия несъмнено ще се потопите в древната гръцка атмосфера. Съветваме ви това да не бъде гирос.

Кино Тисейон

Киното е разположено точно срещу Акропола. Ако сте от хората, които умеят да се въздържат, то посещаването на киното не ще се окаже безсмислено дело. Насладете се на черно белите кадри на какви ли не филми, обхващащи всички жанрове.

Искате ли да пропътувате мечтите си? Не забравяйте да посетите Атина – прекрасният древен град в Гърция, който умее да приветства посетителите си така, че те да не искат да си тръгнат от там. Насладете се на всяка една останка, разкачваща за величието в древността.