екскурзия Унгария острови цена

Унгария е сред водещите в света туристически дестинации. Тя е наситена с архитектура, история и традиции, като всичко това намира изражение в едни от най-разнообразните и вълнуващи градски музеи и галерии в света.

Макар лишена от море и планини, Унгария компенсира всичко това с чара на своите градове и особено с очарователната си столица Будапеща. Тук можете да откриете всичко, а ако има нещо, което не намирате, то най-вероятно изобщо не знаете какво търсите. Както се казва и за Лондон, ако сте се изморили от Будапеща, значи сте се изморили от живота.

Времето

Времето в УнгарияУнгария е страна с умерен климат, който се изразява в горещи лета, студени зими и меки, но все пак променливи преходни сезони. През зимните месеци често падат обилни снегове, които обаче, лесно се стапят под влияние на нахлуващи от юг по-топли въздушни маси.През лятото може да стане доста горещо, а температури от над 30 градуса на сянка са нещо обичайно, което се случва през целия летен сезон. Обикновено, когато вали през зимата, дъждовете са по-продължителни, докато летните валежи са кратки, обилни и интензивни.

Съответно, най-доброто време за почивка в тази красива страна на Централна Европа е през късната пролет и в края на лятото, когато и условията са най-приятни за посетителите.

Будапеща

Будапеща в УнгарияУнгария е типичен пример за европейска страна, тъй като тук всички големи забележителности са концентрирани около столицата. Будапеща е олицетворение за такъв случай, в който всичко се е струпало край големия столичен град, но без да се стига до неговото реално претоварване.Будапеща се разраства равномерно във всички посоки, с което се е превърнала в един от най-големите и силно развити европейски градове. Най-характерното е това, че макар и голяма, унгарската столица изобщо не е загубила своя старинен чар и магнетизъм.

Друг плюс е това, че градът е запазил баланса с природата и може да се похвали с многобройни зелени пространства. Сред най-обширните зелени площи ще откриете на един от островите в река Дунав, където се съчетават безкрайно много възможности за забавление.

Най-красивата сграда в Европа

Сграда в УнгарияГоворейки за красива и стойностна архитектура, важно е да се отбележи, че тук, в Унгария се намира една сграда, за която се казва, че е най-красивата в света. Става дума за сградата, в която се помещава парламента на Унгария.Внушителната конструкция притежава изключителен магнетизъм и внушава усещане за величие. Тя представлява бивш кралски дворец, който е изпипан в най-малките детайли, така че да се превърне в истински шедьовър.

Сградата се извисява на самия бряг на река Дунав, което я прави още по-голямо съкровище. Това е една от най-сниманите сгради в света и представлява основен притегателен център в унгарската столица Будапеща.

Най-популярното езеро в Европа

Езерото БалатонЕзерото Балатон е най-популярното на континента. То се намира в сърцето на Унгария и често се казва, че замества липсващото море. Това донякъде е наистина така, защото Балатон предлага наистина доста красиви пясъчни плажове, на които да се поизлежавате и да се порадвате на топлите слънчеви лъчи.Само по себе си, езерото се стопля лесно, водите му са тихи и спокойни, а посетителите могат да се насладят на практически съвсем същите крайбрежни забавления, на които могат да се порадват и ако почиват на самия морски бряг.