екскурзия паралия катерини цена

За мнозина, които вече са прекарвали почивката си в Гърция поне веднъж, вероятно името Паралия Катерини ще говори доста. Това е изключително популярно място за летуване в южната ни съседка, което се слави като атрактивна дестинация заради това, че предлага много, но на много ниска цена.

Паралия Катерини определено остава извън списъка на най-скъпите места за почивка в Гърция, като по този начин си спечелва доста добра репутация на българския пазар. А курортното селище действително си струва да бъде посетено.

Атрактивна локация

Паралия Катерини е място с доста привлекателна и атрактивна локация. То се намира на сравнително кратко разстояние от втория по големина гръцки град Солун, а също така и не далеч от Халкидики и от популярната туристическа забележителност Метеора.

На практика, местоположението на Паралия Катерини позволява да посетите много различни места докато прекарвате ваканцията си тук.

Първокласна плажна ивица

екзкурзия плаж паралия катерини цена

Паралия Катерини предлага наистина първокласна плажна ивица, която е достатъчно голяма за да поеме големия наплив от туристи към тази област през най-активния туристически сезон. Тя е обширна и покрита с фин златен пясък, а морските води са в онзи характерен за Гърция тъмен сапфирен цвят.

Плажният сезон е от май до октомври, но в началото и в края на летния сезон хубавите дни с приятно време за плаж са съответно доста по-малко. През май например морската вода е още хладна, а през октомври водата може и да е топла, но не всеки ден носи слънчево и топло време.

Мек климат

Паралия Катерини има мек и топъл субтропичен климат. Дългото лято носи сухи, слънчеви и безоблачни дни с температури около и над 30 градуса, а в не редки случаи – над 35. Зимата е мека, а понякога пада и сняг, макар че температурите не са твърде ниски.

През зимните месеци са възможни обилни валежи и облачно време, докато през лятото почти никога не вали, с изключение на някои внезапни и краткотрайни валежи, най-често придружени от гръмотевици.

Ваканционната атмосфера

екскурзия ваканционна атмосфера паралия катерини цена

Паралия Катерини носи дух, който ще направи ваканцията ви едно наистина много приятно преживяване. Това несъмнено ще се отрази много благоприятно на всеки един турист, карайки го да се почувства отпочинал и разведрен.

Красивите сгради по улиците на малкото курортно градче са доста еднотипни, което създава приятно усещане за хармоничност в градската среда. Всички сгради са с големи тераси, а цветовете им са светли и преобладаващо меки.

Крайбрежната алея на Паралия Катерини прави курортното градче неустоимо очарователно, а цялостното усещане е наистина много специално не само за почитателите на плажа, но и за онези, които отдават значение на сградите и на това как изглежда едно място.

Край брега обикновено е съсредоточен целия колорит на селището, а от тук не е изненадващо, че и всички хотелчета и ресторантчета а съсредоточени също в тази част на Паралия Катерини.

Но докато през лятото тук всичко кипи от живот, то зимата е малко мрачна, безцветна и скучна. Ако решите да посетите крайбрежното градче през зимата, това по някакъв начин определено ще ви подейства успокояващо, но ако искате и да се забавлявате, тогава това със сигурност трябва да стане само и единствено през летния сезон.