Одрин е сред предпочитаните турски градове за еднодневна разходка или ден за шопинг терапия. Този град се намира на 180 км от Пловдив и се оказва доста посещаем за живеещите в Южна България. Ако все още нямате идеи за това къде да прекарате наближаващия уикенд, то ние ви предлагаме да се потопите в света на изгоните покупки и многообразието от всевъзможни предложения – храни, текстил, домашни потреби, перилни препарати и много други.

Как най-бързо, лесно и удобно да стигнем до град Одрин?

Както вече споменахме, градът се намира на изключително близко разстояние от втория по големина град в България, Пловдив. Като най-удобен начин за достигане до Пловдив се приема пътуването с автомобил. Ако не разполагате с лична кола, то много лесно и бързо бихте могли да си организирате екскурзия до там.

Град Одрин е далеч по-малък в сравнение с много други турски градове. Ако сте решили да го посетите, с цел докосване и разглеждане на разнообразните му забележителности, то нашият съвет е да се придвижвате пеша, а не с организиран транспорт. Ако ви се налага да пропътувате от точка А до точка Б и нямате време за губене, то бихте могли да си хванете такси. Не се безпокойте, не ще се наложи да заплатите солено на местния таксиметров шофьор.

Забележителностите на град Одрин

Одрин е известен сред своите посетители на първо място като шопинг дестинация и на второ място с огромния брой джамии, построени върху територията на града. Ние ще ви изброим някой от джамиите, които си заслужава да посетите, както и някой от мюсюлманските храмове в града.

Джамията Уч Шерефели е една от интересните забележителности в града. Тя има 4 минарета, като всяко едно се отличава от всички други. Едно минаре разполага с 3 балкона. Това се приема от повечето туристи като атракция, тъй като рядко се вижда подобно нещо при други от джамиите в Турция.

Одрин е град, който се намира изключително близо до границите с България и Гърция. Може би заради близостта му с нашата страна, той не страда от самота. Улиците на града винаги са оживени и по тях забързано крачат минувачи и хора, които са решили да похарчат месечните си спестявания. Градът е известен не само с джамиите и пазара си, но и с Тракийския си университет. Той придобива популярност, посредством медицинския факултет, болница и симфоничен оркестър.

Историческата покрита чаршия – един от символите на Одрин

Македонската кула е също атракция в града, която си заслужава да разгледате, без значение дали сте дошли единствено на разходка или да пазарувате. Намира се в близост до Уч Шерефели.

Джамията Селимие е сред най-големите забележителности в турския град. Тя се е превърнала в част от световното наследство на ЮНЕСКО. Един от интересните за джамията факти е, че тя разполага с 999 прозореца.

Сарачлар джадеси е една от пешеходните улици на града, която би ви помогнала да опознаете неговите забележителности. На тази улица ще се сблъскате с неограничен брой магазинчета, кафенета и ресторанти, където можете да вкусите от традиционните турски ястия или да си закупите турска баклава и локум за дома.

Старата джамия в града на пръв поглед изглежда обикновена, но в действителност е изключително красива отвътре. Тя също е едно от местата, които не бива да пропускате, когато посещавате този град.

Чудите се какво задължително да си закупите от Одрин, когато решите да го посетите за пръв или пореден път? Е, ние ще ви напътстваме в избора ви. Не забравяйте да си закупите сапуни, чиято форма изобразява различен вид плод. Те се използват за декорирани на различни места от дома ви. Ако поставите един подобен сапун в своята баня, то ще се наслаждавате на приятен аромат за дълго време напред.

Одрин също така е известен със своята бадемова паста. Десертът се приготвя от горчив сорт бадеми.

Ако сте решили да пропътувате мечтите си, то не пропускайте да посетите една от най-близките до вас точки – Одрин. Този град заслужава вашето внимание, дори и само за уикенд разходка.