екскурзия Белгия острови цена

Белгия е вероятно една от най-недооценените страни в Европа. Тя е сравнително слабо известна и малцина знаят за нея нещо повече отвъд това, че тук са голяма част от европейските институции.

Страната всъщност е наистина много интересна, а на малката си площ предлага много повече, отколкото много други държави по света. Проблемът е, че Белгия е заобиколена от едни от най-силните, богати и известни страни в света, с което тя всъщност бива засенчена несправедливо.

Страна с великолепна архитектура

Една от най-очевидните причини да посетите Белгия е невероятната архитектура, която страната притежава. Живописните малки градчета и дори голям град като Антверпен, тънат в история и паметници на културата.

Безспорно, град Брюж е най-голямата туристическа атракция в Белгия. Той е живописен, очарователен и невероятно старомоден, което го прави любимият град за много пътешественици в западноевропейската страна.

Това е истински град музей под открито небе, а разходката из неговите улици е едно наистина културно преживяване.

Оживена по всяко време от годината

Докато улиците са съвсем естествено пълни с туристи през по-топлите месеци, през по-студените периоди също не е много по-различно. Коледните пазари правят страната по-шумна и оживена от всичко, което някога сте виждали.

Само за около 20 минути пътуване с влак от Брюксел, вие попадате в един великолепен малък град Гент – популярен студентски град с невероятно много чар. Младите хора тук създават невероятна атмосфера, независимо кой сезон е.

Третият особено оживен по всяко време на годината град е Антверпен. Той е много по-голям и постоянно бива асоцииран като модната столица на Белгия.

Антверпен е може би градът с най-приятна атмосфера в Белгия, с уникална кафе култура и многобройни малки бутици предлагащи творения на талантливи местни дизайнери.

Вафли

Ако не сте опитали белгийска вафла поне веднъж в живота си, не можете да си представите колко удивителен вкус има тя. Белгийските вафли са популярни в цяла Европа и в останалата част на света, но никъде не ги приготвят по-добре, отколкото в самата Белгия.

Бира

Ако сте почитатели на добрата бира, хванете се с група приятели и посетете Белгия. Страната предлага едни от най-добрите видове бира в света, а това, от което ще се възползвате е, че ще можете да се насладите на кехлибарената напитка в приятна компания.

Времето

Времето в БелгияЗа времето в Белгия може да се каже много, тъй като то си има както своите плюсове, така и минуси. Определено, сред плюсовете е това, че климатът е доста мек и това се забелязва още при първия контакт с местните метеорологични условия. Зимните месеци са доста по-меки е сравнение с България, което несъмнено се отразява приятно ако сте решили да пътувате през студените месеци.От друга страна, летата са много свежи и не могат да се сравняват с летните жеги в България. Несъмнено, има огромна разлика между жарките 35 градуса по нашите ширини и приятните 23-24 в Белгия. Може и това да е малко хладно за плаж, но все пак е много по-приятно ако желаете да ходите на дълги разходки. Да не говорим, че подобни температури са в пъти по-здравословни за всеки един човек.

Многообразие от езици

Една от най-очарователните черти на Белгия е нейното разнообразие във всяко едно отношение. Страната е технически разделена на две – фламандска северна част и френскоговоряща валонска южна част. В Брюксел това е още по-очевидно, тъй като това е столицата на Европейския съюз и по тази причина е пълно с мигранти от цяла Европа.

Коледни пазари

Коледните пазари са навсякъде из Европа, но няма по-красиво място по време на този свят момент от годината от Белгия. Страната тъне в светлини, коледната украса е навсякъде, от всички страни светят лампички, виждат се коледни играчки и свещички, а уханието на домашно изпечени коледни сладкиши е навсякъде из въздуха.