екскурзия Бразилия острови цена

Олимпийските игри през 2016 г. Привлякоха световното внимание към Рио де Жанейро и предоставиха на света допълнителна информация за останалите големи градове на Бразилия.

Ако сте гледали игрите, вероятно вече сте поставили страната в списъка си с места, които желаете да посетите. Но нека все пак ви представим още веднъж накратко тази приказно красива и пълна с живот нация, така че да засилим още малко желанието ви да я посетите лично и да се насладите на нейните прелести.

Бразилските плажове

Плажове в БразилияС повече от 2 000 плажа, които се простират по бреговата ивица на Бразилия и над 1000 острова, разпилени във водите на Атлантическия океан, страната е драматично добре позната като една от световните топ дестинации за любителите на пясъка и вълните.Да пътувате до Бразилия и да не отидете на плаж е като да посетите Рим и да не отидете да видите папата. Докато някои от плажовете са зашеметяващо популярни и пълни с посетители, като например Ипанема и Копакабана, то други са изключително чисти, недокоснати и предлагат възможността да се насладите на безкрайно спокойствие и тишина.

Дивата природа няма равна на себе си

Приподата в БразилияДивата природа на Бразилия няма еквивалент. Страната е дом на най-голямата екваториална дъждовна гора на планетата и гордо държи челното място по отношение на биоразнообразието.Сърцето на Амазония, където се намира най-голямата джунгла на планетата, разбира се, е река Амазонка, която е най-голямата и пълноводна река в света. През периода на пълноводие дълбочината на реката достига смразяващите 50 метра, което е с височината на 30 етажна сграда.

Хубавото време

Времето в БразилияАко сте чували, че в Бразилия времето е хубаво през по-голямата част от годината и няма зима, тогава сте на прав път. Действително, единствено в най-южните части на страната времето леко захлажда между юни и август, но това е за кратко. В по-голямата част от страната времето е много топло през зимата и жега през лятото. В най-известния град Рио де Жанейро температурите са около 25 градуса през зимата и около 32 през лятото.

Градове и градове

Градове в БразилияБразилските градове са модерни, с развита инфраструктура и с преобладаващо високо строителство. Те са изключително динамични и много от тях не отстъпват на големите градове в Европа и САЩ.Характерно е, че в повечето случаи те са доста контрастни, в смисъл такъв, че на фона на богаташките квартали можете да видите гета, които тънат в мизерия. Големите бразилски градове са типични туристически центрове, които са пълни с всевъзможни забележителности, хотели, ресторанти и много други.

Бразилския народ и култура

Културата на Бразилия представлява интерес за хората по света по много причини. Тя е силно повлияна от футбола, което обяснява защо бразилците винаги заемат едно от водещите места в света в този спорт.

Иначе, в исторически план, тя се е формирала в продължение на векове, което се е случило под влиянието на хора с много разнообразни етнически и културни корени, пристигащи от различни континенти.

Бразилия впечатлява с изумителното си многообразие, което с времето е довело до чисто бразилски предмети, празненства и традиции като боса нова, капоейра, самба и много други.

Силна културна устойчивост също така се запазва, например, за хората от местен произход, както и за афро-бразилците, които отново потвърждават чувството си за идентичност чрез богатата си култура.

Бразилската кухня

Храна в БразилияБразилското барбекю спечели международно внимание и признание с помощта на нарастващия брой престижни ресторанти по целия свят. За тази страна със сигурност може да се каже, че няма равна на себе си по отношение на барбекю културата, което се дължи на големия брой германски преселници, живеещи тук, но също така и на постоянно хубавото време.Бразилската храна обаче не е просто барбекю. Големите готвачи, вдъхновени от разнообразието на местните съставки и регионални традиции, пишат изцяло нова глава в бразилската кухня.

Един от най-добрите начини да се докоснете до това разнообразие е чрез посещение на някой от многобройните бразилски фестивали посветени на храната или просто с посещение на някой от многото автентични ресторанти, предлагащи традиционна кухня.