Без значение къде отивате на почивка, винаги едно от основните неща е да сте на място, където ще срещнете приятелски настроени хора. Доброто отношение на местните жители може да направи престоя ви много по-приятен, така че това никога не бива да се подценява. Ако изберете Сейнт Лусия за следващата си ваканция, вие гарантирано ще попаднете на едни от най-приятелски настроените хора въобще.

Да започнем с плажовете

плажовете в Сейнт ЛусияПървото, за което човек се сеща щом стане дума за Карибите, това е плажът. Сейнт Лусия предлага невероятно мек и нежен на допир пясък, а бреговете на острова се мият от удивително чиста вода. Някои от плажовете са бели, докато други имат специфичен цвят на канела. Без значение от това и независимо от мястото, където сте отседнали, винаги ще можете да сте спокойни, че се намерите в непосредствена близост до някой перфектен плаж.

Гмуркане в подводното царство

Сейнт Лусия има славата на един от най-известните острови за гмуркане по света. Светът, който се разкрива пред вас, а щом се гмурнете под водата попадате на някои от най-невероятните забележителности на световния океан. Красотата е абсолютно спираща дъха, като тук ще имате възможност да видите как работи подводната екосистема.

Времето е винаги чудесно

Времето в Сейнт ЛусияНезависимо кога посещавате острова, вие непременно ще попаднете на хубаво време. Тук температурите са около 30 градуса през цялата година, като в най-студените дни падат до около 27, а в най-топлите се повишават до около 32. Както се вижда, разликите са наистина незначителни, а това позволява да се наслаждавате на морето и прекрасните плажове през цялата година.

Историята на острова

Остров Сейнт Лусия придобива своята независимост през 70-те години, но преди това тя непрекъснато се люшка между влиянието на британците и французите. Както едните, така и другите са имали контрол над острова по седем пъти. В резултат от това, на всякъде из острова са останали исторически крепости и  останки от многобройните войни, които са се водили тук. В това отношение, Сейнт Лусия е сред местата, които могат да ви предложат най-много за гледане в района на Карибите

“Питоните” не могат да бъдат объркани

Независимо от посоката, която гледате към острова, ще можете да видите една или две планини, известни като Питоните. Те са като запазена марка на островите и ги правят изключително лесно разпознаваеми. Двете планини са от вулканичен произход и и имат ясно изразена конусовидна форма. Те са покрити с гъста зеленина и правят остров Сейнт Лусия най-лесно разпознаваемия на Карибите.

Вулканът Суфриер

Суфриер е един от малкото световни вулкани, които се водят все още активни, въпреки че последното изригване е било преди стотици години. Можете да видите горещите извори, които врят и изпускат пара под влияние на високата температура. Също така, можете да се къпете в минералната гореща вода и да покриете тялото си със сярна глинена маска, което ще направи кожата ви чиста, суха, мека, гладка и чувствителна на допир.

Островът на гълъбите

Островът на гълъбите е историческа забележителност на остров Сейнт Лусия. Въпреки че е означен като остров, той наскоро беше свързан със Света Лусия с път, което улесни достъпа на туристите до него. Навсякъде тук има много руини от стари крепости и военни сгради, използвани в боевете между французите и британците. Освен това, той е чудесно място за екскурзия, с най-високите места, предлагащи изглед към съседна Мартиника и планините на Сейнт Лусия.