екскурзия Коста Рика цена

Жителите на Коста Рика са известни като едни от най-щастливите хора в света, а причините за това могат да са толкова много, че на практика, точен отговор може да се даде много трудно.

Най-разпространената теория е, че това вероятно се дължи на спокойния начин на живот „pura vida“ (чист живот). Обикновено хората в Коста Рика са много приятелски настроени и отворени към чужденците, като всъщност много туристи казват, че местните не се страхува да отвори вратите си за случайни минувачи и нови приятели от цял свят.

Ако се сприятелите с местни жители по време на своето пътуване, имате големи шансове да превърнете пътуването си до тук в най-вълнуващото през целия си живот.

Най-богатите гори в света

Гори н Коста РикаБъдете готови да видите някои от най-богатите в биологично отношение гори в света, животни, за каквито не сте и сънували, както и растенията с най-големите листа, които някога сте виждали.Горите в Коста Рика приличат на декор от филма Джурасик парк и това не е случайно. Много от кадрите са всъщност заснети именно тук, тъй като едва ли има по-подходящо място, на което да бъде заснет филм като този.

Разходката през дъждовните гори (или облачни гори, както още ги наричат) ще ви накара да се изумите от тази уникална дива природа. Препоръчително е да отидете с водач, който е запознат с опасностите и красотите на местната природата, така че да се насладите на красотата на милионите същества, които живеят скрити насред гъстите гори.

За любителите на приключенията

Почти всички дейности, които се предлагат в Коста Рика, се основават на природата и приключението някак естествено присъства. Невероятното разнообразие от терени и различните климатични условия в района дават добра основа за всякакъв вид преживявания сред природата, включително и някои по-екстремни.

Плажовете

Плаж в Коста РикаКрайбрежието на Коста рика се счита за едно от най-зашеметяващите на брега на Тихия океан. Страната е място, на което ще откриете редица превъзходни плажове, много от които изглеждат като излезли направо от лъскавите страници на някое списание.Тъй като страната има тясна и издължена форма, пътешествениците и местните жители са истински късметлии. Те имат възможност да се насладят както на тихоокеанските, така и на карибските плажове, без да им отнема твърде много време да стигнат от единия до другия бряг.

Можете лесно да стигнете от едното до другото крайбрежие само в рамките на няколко часа, което е идеално, защото и двете крайбрежия имат толкова много красоти, които да предложат, че за човешкото съзнание е трудно да си ги представи.

На тихоокеанския бряг на Коста Рика морските води са в ярко тюркоазен цвят. По тяхното протежение се стелят десетки километри палмови гори, опиращи до самия ръб на бели пясъчни плажове. Това осигурява идеални условия в случай, че искате да се порадвате малко на слънцето.

Карибското крайбрежие е класическо, а пейзажите са точно като от лъскава пощенска картичка. То е известно заради своята култура на Растифари, както и с уникалната си кухня, база на която са основно боб и ориз, сготвени с вкусно и ароматно кокосово мляко.

Животните

Животни в Коста РикаКакто споменахме и по-рано, животните са една от главните причини да се посети тази дива и недокосната тропическа страна. Местната фауна е една от най-интересните в света.Докато се разхождате през тесните горски пътеки, заобиколени от огромните листа на растенията, които живеят в тропическата джунгла, ще можете да намерите ленивци, маймуни, ягуари, както и хиляди видове редки птици.

Сред джунглите се спотайват огромно разнообразие от най-причудливи видове влечуги и земноводни, някои от които отровни, а други – съвсем безвредни. Тук ще намерите стотици видове змии, дървесни жаби, както и наистина огромни паяци.

Излезте на една нощна екскурзия и вижте, че всички създания излизат през нощта. Виждали ли сте някога стъклена жаба? Кожата ѝ е толкова прозрачна, че можете да видите органите вътре в тялото ѝ!