гърция екскурзия цени

Когато чуем за Гърция, на всеки един от нас в съзнанието му изплува ясна картина на плаж, слънце, вкусни ястия, студени коктейли, таверни, озвучени от традиционна музика и множество танци, допълващи всичко това. Това очаква и всеки един от вас, който желае да прекара своята почивка на територията на нашата съседка. Страната добива популярност като една от най-предпочитаните дестинации за лятна ваканция. Годишно, тя е посещавана  от милиони европейци. От началото на пролетта, та чак до късна есен, територията на Гърция е пренаселена от туристи от всички краища на света. Тя е дала „убежище“ на множество забележителности, които си струва да посетите.

Забележителности на Гърция

1. Акропола – символ на европейското културно богатство

акропола екскурзия цени

2. Долината на пеперудите – едно от най-красивите места на територията на днешна Гърция

В сърцето на един от най-известните гръцки острови Родос намира място долината на пеперудите. Тя е дом на безброй красиви пъстрокрили създания, на които бихте могли да се любувате часове наред, без да изпитате отегчение или досада. Реката Пелеканос си е проправила път през пъстрия и зелен резерват, където можете да чуете нейното ромолене. Благодарение на нея и на останалите горски водопади бихте могли, дори и за кратко, да се избавите от летните горещини. Огромният брой пеперуди, намиращи се там, ще ви отнесат мисловно в някоя приказна страна, далеч от динамиката и забързаното ежедневие.

3. Плажът Елафониси – едно от най-вълшебните кътчета на Средиземноморието

Благодарение на своя розовикав пясък, този плаж се превръща в едно от любимите места за огромен брой туристи. Едва ли има човек, който би могъл да устои на изкушението да се потопи в кристално чистите прохладни води през горещите летни дни. Красотата на това място притежава способността да ви накара да се почувствате така, сякаш сте попаднали в някоя от онези прекрасни местности насред тропиците. Остров Крит крие вълшебства, за които дори не сте и подозирали. Това място е подходящо за хората, които обичат уединението и се стремят към това да се откъснат от препълнените плажове и шума.

4. Метеора – стръмни и труднодостъпни величествени скали

метеора екскурзия цениНа близо 400 метра надморска височина се издигат тези стръмни скали. На върховете им са построени величествени манастири, които бихте могли да посетите. Преди много много години османците са имали намеренията да унищожат тази красота на гърците. Добрали се до някой от манастирите, те  успели да ги унищожат. Друга част от тях, обаче, останали защитени, тъй като се намирали в най-високите точки. До някой от манастирите трудно можело да се достигне. Единственият начин бил по стъпки, издълбани в скалата, и въжета, които да ви обезопасят.

5. Бялата кула – символ на европейския дух на Солун

Преди много време това място е жило използвано за мъчения и екзекуции. Била е наричана „Бялата кула“, понеже преди много години тя е била варосана. Днес от белия й цвят не е останал помен, но тя все още продължава да бъде наричана „Бялата кула“. Днес, тя е приета като една от най-големите забележителности, намиращи се на територията на южната ни съседка Гърция.

Освен тези забележителности, в Гърция се намират още десетки места, които си заслужава да бъдат посетени. Ако все още се чудите кой период от годината да изберете за посещението на страната, то ние ви препоръчваме да се ориентирате към летните месеци. Така вашето пътуване би могло да съчетае полезното с приятното – опознаване културното наследство на Гърция и посещение на едни от най-известните плажове на територията на страната.

Вижте още от Гърция