екскурзия Гуаделупе острови цена

Карибският рай Гуаделупе някак си е успял да остане скрит от останалата част от света за дълъг период от време. Сега, с набиращите популярност нискобюджетни авиокомпании, предлагащи внушителни отстъпки, островите преживяват значителен туристически бум. Ако досега не сте посещавали това място, то най-вероятно ще ви се прииска да отидете там когато прочетете за него.

Гуаделупе се състои от пет различни острова, които са изключително лесно достъпни с ферибот. Двата основни острова – Basse-Terre на запад и Grande-Terre на изток – са разделени от малък воден път, но все пак са свързани с мост, изграден, за да направи пътуването за туристите и за местните жители още по-лесно.

Трите по-малки острова на Marie-Galante, La Désirade и Îles des Saintes са лесно достъпни с ферибот. Няма значение кой от петте острова ще изберете за да прекарате времето си, със сигурност ще бъдете посрещнати от красива природа, невероятни плажове и топла карибска вода.

Плажовете на Гуаделупа

Не можете да заговорите за пътуването си до Гуаделупа, без да кажете поне няколко думи за нейните прекрасни плажове. Докато обикаляте из островите, ще видите по пътя си над 200 приказно красиви плажа. От бяло, червено, черно, та дори до розово, цветът на пясъка ще се променя пред очите ви толкова често, че ще ви бъде трудно да повярвате. Плажовете са за всеки вкус и за всякакви цели. Независимо дали търсите вълни за да покарате сърф или предпочитате тихи и спокойни огледални води, в които да поплувате, няма начин да не откриете перфектното място за вас.

Времето е идеално за почивка

Ако някое място на света може да се похвали с това, че притежава перфектен климат за туризъм, това е именно Гуаделупе. Тук лятото трае целогодишно, а температурите варират от 27 до 30 градуса през всички сезони. Няма жеги, но няма и ниски температури. Тук просто лятото винаги е в разгара си, без да ви прави лоши изненади.

Храна

Ако търсите място, на което да започнете деня си с прясно изпечено хрупкаво френско хлебче с малко сирене, кафе и чаша прясно изцеден сок от тропически плодове, това е идеалното място.

Гваделупа също така консумира повече шампанско на глава от населението, отколкото всяко друго място по света! Този карибски остров има доста силно френско усещане, което се вижда не само в начина на живот и архитектурата на островите, но и във френско-креолската кухня.

Влизайки в някоя от малките пекарни, буквално ще бъдете телепортирани обратно до континенталната част на Европа и по-точно до Франция, докато се наслаждавате на прясно изпечените френски хлябове и сладкиши.

И едно предупреждение – този остров не е за бюджета на всеки, особено когато става дума за храна. Очаквайте да плащате доста повече, отколкото бихте похарчили в континенталната част на Франция за същите тези вкусни лакомства, които бихте могли да откриете и в Париж.

Национален парк Гуаделупе

Макар че може би си мислите, че връхната точка на вашето пътуване до Гваделупа ще бъде посещението на нейните великолепни плажове, бързо ще бъдете изненадани от невероятните красоти, намиращи се във вътрешността на островите. Там ще откриете десетки пешеходни маршрути, които ще ви оставят безмълвни с красотата си докато се разхождате из националния парк.

Едно от най-специалните неща, които ще видите тук, неизменно ще е изобилието от водопади, които доминират горския пейзаж. Те подмамват туристите да се охладят докато се разхождат из топлата дъждовна гора, а усещането е все едно сте попаднали в рая.