екскурзия Венецуела цена

Венецуела е страна с доста голям туристически потенциал, но в резултат на дългите години политическа несигурност и нестабилност, тя успя да се превърне в нещо непознато за идващите поколения от млади туристи.

След като попадна в дългогодишен режим против волята на голяма част от населението си, страната се превърна в нежелано място за почивка, най-вече защото за претенциозните западни туристи тук се усеща нестабилност и някаква перманентна несигурност.

Това е жалко и със сигурност Венецуела ще се завърне на туристическата сцена, тъй като тя наистина има много неща, които може да предложи на туристите и пътешествениците.

Тук се намират световни забележителности, както от природен, така и от антропогенен характер. Покрита с джунгли и национални паркове и притежаваща вълшебно крайбрежие, тази страна е нещо рядко по рода си.

Градове, които да посетим

Градовете във ВенецуелаНепременно трябва да отделите достатъчно време за столицата на Венецуела – Каракас. Градът е един от най-живописно разположените в света, като се намира непосредствено до морския бряг.

Въпреки това, той е отделен от Карибско море чрез планина, в чийто склонове се издигат някои от най-добрите квартали на града. Красотата на Каракас се изразява в съчетанието между природата, местоположението и начина, по който изглежда самия град.

Маракайбо е другото място, което да посетите докато сте във Венецуела. Градът е истински гигант, разположен на брега на едноименното езеро, не далеч от карибското крайбрежие. Това е главният икономически център в страната, а неговият силует и начина, по който се извисява на брега на езерото Маракайбо, напомня за американския метрополис Чикаго.

Природа

Дивата природа на Венецуела е една от най-разнообразните, които можете да си представите. Страната притежава обширни савани, покрити със златиста тревиста растителност на север, докато на юг се стелят непристъпните джунгли на амазонската дъждовна гора.

В страната се намира най-високия водопад на планетата, който пропада от височина 979 метра директно в пропастта. Водопадът е изключително голяма атракция, но поради трудната си достъпност, мястото остава доста тихо, спокойно и изолирано от туристите.

Обширни части от страната са заети от мочурливи местности, които са дом на най-голямата змия на планетата – прословутата анаконда, която може да достигне до около 10 метра на дължина.

Страната притежава и възхитително крайбрежие, което се стели по бреговете на Карибско море, предлагайки златни пясъци, тишина, спокойствие и уединение за всеки, който се нуждае от това.

Плажове

Плажовете във ВенецуелаВенецуела предлага голямо разнообразие от разкошни плажове, но ако трябва да посочим къде се намират най-хубавите от тях, това е Исла де Маргарита. Мястото се намира в североизточната част на страната и всъщност го откриете не далеч от брега, сред водите на Карибско море.

Тази територия е защитена от закона и се смята за истински рай за гмуркачите. Пясъкът наистина е много бял, а водата толкова прозрачна, че можете да наблюдавате морските обитатели на повече от 50 – 60 метра от вас.

Времето

Времето във ВенецуелаНякак естествено, след плажовете възниква въпросът какво е времето. Тъй като страната се намира близо до екватора, температурите са високи през цялата година. Около 26 – 27 градуса е температурата в Каракас, без да се променя особено през годината. По крайбрежието е малко по-висока, достигайки около 29 – 32 градуса на сянка.

Цени във Венецуела

Венецуела се описва като изключително евтино място за почивка, особено след като драматичното развитие в политиката на страната и режимът смъкнаха заплатите на местните жители до най-ниските нива, които страната помни. По тази причина, стоките и услугите във Венецуела могат да бъдат и десетки пъти по-евтини от тези в Европа и България.

Въпреки това, цените на някои вносни стоки и на някои услуги могат да бъдат и също толкова по-високи от тези в нашата страна. Това се обяснява с големия дизбаланс, който разтърсва страната.

Достъпност на Венецуела

ВенецуелаВенецуела не може да се опише като най-леснодостъпната страна в Латинска Америка, но все пак до там може да се стигне през места като Германия и Испания без особени затруднения.

Действително, самолетните билети са малко по-скъпи, а полетите не са толкова чести, колкото са за други страни от региона, но все пак Венецуела не е изолирана от света до степен, че това да затрудни пътуването до там.