екскурзия холандия цена

Искате ли да пропътувате мечтите си? Ние ви предлагаме една чудесна дестинация, която ще ви спре дъха за броени минути след като се потопите в нейната атмосфера.

Това е най-гъсто населената страна в Европа. Официалната столица на кралство Холандия е Амстердам – финансов и културен център. Това е една от най-посещаваните европейски столици. Градът е навестяван от огромен брой хора всяка година.

В столицата съществуват безброй музеи, различаващи се осезаемо от тези, намиращи се в останалите европейски столици. Тук ще откриете музей на татуировките и марихуаната, на еротиката, на секса, на мъченията и много други. Амстердам е известен със смарт шоповете, където се дегустират разнообразни видове леки наркотични вещества. Но не това е единственото, за което туристите посещават това място, разбира се.

1. Музеят на Винсент Ван Гог

Този музей е изключително величествен и успява да ви впечатли още щом стъпите на територията му, без значение до каква степен сте запознати с творчеството на известния художник Винсент Ван Гог. Хората, които са чували единствено за „Слънчогледите“ на Ван Гог успяват да почерпят от магията и красотата на това място. Там се намират над 200 негови творби. Както и писма и ескизи. Не пропускайте да посетите това място.

Кварталът на червените фенери

Кварталът на червените фенериТози квартал съществува още от 14 век. В миналото на това място са били построени фабрики за дестилации. Произхождайки от това, следва да отбележим, че там са се появявали стотици хора със знатно потекло, както и моряци, търговци и други.

Съвсем естествено започнали да се появяват дами с непристойно поведение, които предлагали платени услуги. През 2000 година в Холандия официално е била легализирана проституцията. Това място е посещавано от милиони туристи всяка година.

Държавния музей (Рейксмюзеум)

В този музей имате възможността да разгледате богата колекция от предмети, които разказват за Златния век на Холандия. Колекцията от порцеланови изделия и картините на Рембранд успяват да впечатлят всеки един, докоснал се до красотата на това величествено място. Това място е истинска съкровищница на европейското изкуство.

Музей на корабоплаването

В този музей се намира най-богатата колекция на морски кораби в света. Един от най-забележимите експонати тук, които можете да видите, е дървеният шлеп на крал Вилхелм I. Той е построен през 19 век.

Амстердамските канали

Амстердам е известен още със своите канали. Този град неслучайно е бил сравняван с Венеция. През нощта имате възможност да се разходите и да се насладите на прекрасната архитектура на стария град, която несъмнено ще ви пренесе в миналото. Атмосферата там е опияняваща и вие няма как да не се докоснете до духа на това място.

Музеят на бирата Хайнекен

Музеят на бирата ХайнекенВ този музей всеки един посетител се запознава с историята на най-известната холандска бира. Музеят е построен през 19 век. Помещението представлява бившия бирен завод на Хайнекен.
Ако веднъж решите да го посетите, то бъдете готови да дегустирате вкуса на една страхотна напитка, която е силно предпочитана сред населението в Холандия.

Къщата-музей на Ане Франк

Семейството на Ане Франк са били нацисти. През Втората световна война те намират убежище в Амстердам. Историята, която сполетява семейството не завършва с щастлив край, но все пак тази къща не е била разрушена. Тя е запазена и до днес. Ако желаете да посетите музея, то бихте могли да влезете чрез въртящи се шкафове.

Кралство Холандия е запомнящо се и впечатляващо. Ако сте от хората, които копнеят да пропътуват мечтите си, то не пропускайте тази дестинация.