екскурзия Барбадос острови цена

Барбадос е една от по-малко популярните дестинации сред европейските туристи, но причината за това е по-скоро хубава. Островът е доста шикозна дестинация и като такъв, той рядко попада в полезрението на масовия турист. Това го прави по-трудно достъпна дестинация за повечето пътешественици, но ако сте от късметлиите, които могат да си позволят да отседнат там , ще се почувствате в рая.

Луксът е на всяка крачка

Лукс в БарбадосБарбадос предлага наистина изключителни луксозни хотелски комплекси, в които даже и най-претенциозните туристи ще се почувстват на седмото небе. Огромни лазурни плувни басейни, заобиколени от тропически градини с цветя, сламени къщички с пуул барове, лежерно разпилени шезлонзи и сервитьори, които разнасят коктейли забъркани в черупката на кокосови орехи. В хотелската стая ще останете омагьосани от изключителната чистота, свежест, аромат и приятна температура.

Океан и плажове

плаж в БарбадосБарбадос е мястото, на което ще откриете някои от най-красивите карибски плажове.Като типичен тропически карибски остров, той притежава крайбрежия, от които ще ви секне дъха. В своето очарование те са толкова разнообразни, колкото е и самият остров, въпреки малката си площ, а в края на престоя си всеки турист си има свое любимо кътче.

На по-спокойното западно крайбрежие, където водата е като огледало, палмите се люлеят над бели пясъчни брегове, докато лазурните морски води леко и нежно галят брега.

Тук можете да се отпуснете на брега или просто да се гмурнете в най-чистите води, които можете да си представите. Тук можете да плувате, да се отдадете на подводна фотография, да се насладите на хилядите видове пъстроцветни рибки, които се стрелкат в най-различни посоки.

Насочвайки се на юг, ще продължите да откривате безброй един от друг по-красиви пясъчни плажове на Барбадос, защитени от големи коралови рифове. Плажовете на юг и югоизток са идеални за широк спектър от водни спортове като уиндсърфинг, кайтсърфинг и други.

Покрай източното крайбрежие плажовете са широки, пясъкът образува големи пясъчни дюни и постоянно духа вятър, което прави вълните доста по-големи. Тук брегът се мие от Атлантическия океан, което привлича сърфисти, идващи от цял ​​свят.

На север скалите се издигат направо от морето, достигайки до 50 – 100 метра височина, но въпреки това, дори и тук ще откриете закътани заливчета.

Навсякъде по брега на Барбадос големите и малки плажове са осеяни с коралови образувания, а меките коралови скали, заливани от океана, създават абстрактни скулптури, приятни за окото на всеки, с усет към изкуството и красотата.

Плажовете на Барбадос наистина са едни от най-красивите в Карибите, всъщност плажът на „Крейн“ е оценен като „един от десетте най-добри плажове в света“ от списанието “Lifestyles of the Rich and Famous”.

Причината

Барбадос е коралов остров и плажовете му са направени от фино стрит от вълните корал. Получената консистенция наподобява пудра захар, както по отношение на твърдостта, така и заради цвета си.

Има няколко плажа, които не са с коралов пясък и веднага се вижда, че са много различни. Те се намират край Лонг Бей на югозападното крайбрежие на острова и са основната атракция в района.

Природата

Припода в БарбадосБарбадос е много усвоен остров и по него почти не са останали диви пространства. Въпреки това, мястото е изключително чисто и спокойно, а обстановката, макар и докосната от хора във всеки един аспект, все пак е изключително релаксираща, с приятно парково очарование.

Невероятна храна

Храна в БарбадосБарбадос е популярна карибска дестинация за любителите на кулинарните изкушения. Тук можете да се насладите на такова богатство, каквото много малко места предлагат. А причината за това е смесицата от култури, изразяваща се в много силно британско и испанско влияние, примесени с африкански полъх и с традициите на местното население.Ако трябва да споменем едно нещо, без което не бива да си търъгвате от острова, то това е ром. Дори и да не обичате алкохол, редно е да опитате поне една малка глътка от него за да се докоснете до карибската топлина, цвят и аромат на напитката.